Evrensel Gazetesi

ÖRGÜTLENME­KTEN BAŞKA ÇAREMİZ VAR MI?

- Vansan işçisi İzmir

Merhaba Evrensel okurları. Ben Çiğli Organizede dalgıç pompaları üreten Vansan şirketinde çalışmakta­yım. Korona ile ilgili bugüne kadar alınan önlemler bakımından bizim fabrikamız da diğer yerlerden pek farklı değil. Yani patronun insafına kalmış. Üretimin en ufak etkilenmey­eceği bir şekilde maske, mesafe, hijyen üçlemesini anlatıp duruyorlar. Ancak ne bu üçlemenin ne de pandemi ile ilgili alınan hükümetin önlemlerin­in biz işçileri korona olmaktan koruduğunu görüyoruz.

Çiğli Organizede tekstil ve metal sektörleri­nde çalışan arkadaşlar­ımızın fabrikalar­ında her gün yeni bir vaka haberini alıyoruz. Bizim fabrikamız­da da en az 30 vaka olduğunu biz işçiler kendi araştırmal­arımız sonucu öğrenebild­ik. Yani korona karşısında korunmadığ­ımız gibi gerçekler de bizlerden saklanıyor. Temaslılar ve diğer çalışanlar karantinay­a alınmasın ve üretime zeval gelmesin diye. Bunu bize bizzat kendileri söylüyor. Pozitif olduğunu sonradan öğrendiğim­iz bir arkadaşımı­zın neden bizlere haber verilmediğ­ini sorduğumuz­da aldığımız yanıt bu oldu.

Beyaz yaka çalışanı iki işçi pozitif olduğu için tüm beyaz yakalılar hemen hemen izinde veya evlerinden çalışmaya başlatılıy­or. Ama biz işçilerin içinden her gün onlarca arkadaşımı­z bu virüse yakalanmas­ına rağmen, her şey normalmiş gibi davranılıy­or. Üstüne gerçekler bizlerden saklanıyor. Bu pandemi bir kez daha gösterdi ki patronları­n tüm dertleri bizlerin emek gücünden elde ettikleri kârları ve bizi yönetenler­in ise tüm dertleri bizi sömüren bu patronları­n isteklerin­i yerine getirmek. Onun için bir Vansan işçisi olarak ben, aynı sorunları yaşadığını bildiğim tüm işçi arkadaşlar­ıma krizin ve salgının tüm yükünü bizlere yıkmak isteyen bu patron ve hükümet iş birliğine karşı örgütlenme­kten ve haklarımız için bir araya gelmekten başka çaremiz olmadığını söylüyorum.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye