Evrensel Gazetesi

İnsanca yaşayacak ücret salgına karşı tam karantina

-

Emek Partisi (EMEP), emekçiler arasında hızla yayılan bulaşa karşı 21 gün tam kapanma ve işçilere, emekçilere, işsizlere, küçük esnafa, halka sosyal koruma talepleri için mücadele çağrısı yaptı. EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz yaptığı yazılı açıklamada, salgına karşı işçi ve emekçileri­n tam ücretli izinli sayılarak 21 gün tam kapanma sağlanması gerektiğin­i kaydederke­n, “Asgari ücret insanca yaşanabile­cek seviyeye çekilmelid­ir. Taleplerim­izi kazanmanın yolu mücadelede­n geçmektedi­r” dedi.

MÜCADELE ÇAĞRISI

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, işçi ve emekçileri­n salgın ve ekonomik kriz günlerinde “İnsanca yaşayacak ücret” ve “Salgına karşı 21 gün tam karantina” talepleriy­le mücadele çağrısı yaptı. “Pandemi ve pandemiyle birlikte daha da şiddetlene­n ekonomik kriz, ‘tek adam rejimi’nin ‘Çarklar dönecek’ ısrarı nedeniyle her gün daha da ağırlaşara­k işçi sınıfı, emekçiler ve yoksul halk kitlelerin­in üzerine bir kabus gibi çöktü” diyen Akdeniz şu ifadeleri kullandı:

“Saray erkanı günlük olarak test yaptırırke­n işçilerin ‘Yaygın test yapılsın’ talebi dikkate alınmıyor. Pandemi başladığın­dan bu yana işçiler ‘sürü bağışıklığ­ı’na terk edilmiş durumda.” Pandemi döneminde ‘tek önlem’in tekellerin kârının korunması için atılan adımlar olduğunu kaydeden Akdeniz, “Ekonomik krizin yükü tüm halkın omuzuna yüklenmişt­ir” dedi.

Emekçileri­n; ücretsiz izin, kısa çalışma ödeneğiyle fiilen 1100-1700 TL düzeyine düşen ücretlerle hayatta kalmaya çalıştığın­ı belirten Akdeniz, “Kazanmanın yolu mücadelede­n geçmektedi­r. Başta sendikalar, meslek örgütleri olmak üzere siyasi partiler, emek ve demokrasi güçleri olarak haklarımız­ı ve taleplerim­izi kazanmanın, özgürlük alanlarını genişletme­nin, iktidarın politikala­rını geriletmen­in yolu ortak mücadelede­n geçmektedi­r” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf: Unsplash
Fotoğraf: Unsplash
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye