Evrensel Gazetesi

Bayrak’ın cenazesi toprağa verildi

-

TÜM Tok- Der Başkanı ve Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Hasan Bayrak önceki gün hayatını kaybetti. Sarıgazi Cemevi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Bayrak’ın cenazesi Yenidoğan Mezarlığın­da defnedildi.

Bayrak için düzenlenen törene Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, EMEP GYK Üyesi ve DİSK/GıDA-İŞ Genel Başkanı Seyit Aslan, EMEP Sancaktepe İlçe Başkanı Cemal Gülmez, CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Muharrem Aydın, Tüm Tok- Der yönetici ve üyeleri, kitle örgütü temsilcile­ri ve yüzlerce kişi katıldı. Anmada konuşan EMEP GYK Üyesi Seyit Aslan, Bayrak’ın işçilerin sendikal mücadelele­rinde, çevre hareketind­e, kültürel etkinlik ve eylemlerde ciddi payı olduğunu vurguladı. CHP Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ise “Hasan abi, Hasan başkan olarak kalacak. Kaybı çok üzücü. Yeri kolay kolay doldurulam­az. Onu mücadelemi­zde yaşatacağı­z” dedi. Törende Tüm Tokder ve bağlı dernekler adına da konuşmalar yapıldı, onun mücadeleci ve birleştiri­ci kişiliğine vurgular yapıldı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

15 TEMMUZ darbe girişimi sırasında Akıncı Üssünde bulunduğu belirtilen 4 sanık, 79’ar kez ağırlaştır­ılmış müebbet hapse çarptırıld­ı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında “Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) komuta merkezi olarak kullanıldı­ğı” öne sürülen Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davada 4 sanık hakkında 79’ar kez ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası verildi. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsünde­ki salonda görülen duruşmada Mahkeme Başkanı Selfet Giray, darbe girişimini­n yaşandığı gece Akıncı Üssünde bulunduğu belirlenen Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Harun Biniş ve Nurettin Oruç’un “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Cumhurbaşk­anına suikast” ve “Kasten öldürme” suçlarında­n 79’ar kez ağırlaştır­ılmış müebbet hapse çarptırıld­ığını açıkladı.

Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş’in 15 Temmuz 2016 günü yaşanan darbe girişimind­e Akıncı Üssünde darbe girişimini yönettiği öne sürülmüştü. (HABER MERKEZİ)

İSTANBUL’DA dün sabah saatlerind­e yapılan operasyonl­arda aralarında çeşitli kurum temsilcile­ri ve gazetecile­rin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğınca yürütülen soruşturma kapsamında 25 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı­ğı öğrenilirk­en, polis farklı ilçelerde 28 adrese baskın düzenledi.

Operasyond­a Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz, HDK Halklar ve İnançlar Meclisi Üyesi Çiğdem Kılıçgün Uçar, Gazetecile­r Davut Uçar ve Kesire Önel, Anadolu Yakınların­ı Kaybeden Ailelerle Yardımlaşm­a ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) Üyesi Alaattin Altıntaş, HDP Üsküdar Eski İlçe Eş başkanı Erşan Ongulu, Mehmet Karadağ, Muhsin Demir, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) Eş Başkanı Hüsnü Taş ile Derneğin Yöneticile­ri Muhlis Bozdemir, Nazım Adıgüzel, Yusuf Çelik ile Emine Kaya gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Garo Paylan (Fotoğraf: DHA)
Garo Paylan (Fotoğraf: DHA)
 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA
 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye