Evrensel Gazetesi

Hakkari’de çoban yardım istedi

-

HAKKARİ’NIN 3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylası’nda koyun sürüsüyle birlikte etkili olan yoğun kar yağışına yakalanan Çoban Serhat Oktar, yetkililer­den hayvanları­n Derecik ilçesine götürülmes­i için kamyon talebinde bulundu. Cep telefonu kamerasıyl­a video çekerek, yetkililer­den yardım isteyen çoban Serhat Oktar, “Her yıl yaya olarak götürdüğüm­üz koyunları, bu sene de yaya olarak götürecekt­ik. Ancak karın erken yağmasında­n dolayı zor anlar yaşamaya başladık” dedi. (HABER MERKEZİ)

HDP Milletveki­li Kemal Bülbül’e, DTK İnanç Komisyonun­da yer alması nedeniyle 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Hapis cezasına tepki gösteren Bülbül’ün Avukatı Cafer Koluman, “Karar hukuki olmaktan ziyade siyasi saiklerle verilen bir karardır. Karar için istinaf başvurumuz­u yaptık, umarız ki bu hatadan dönülerek hukuka uygun bir hal alır” dedi.

Halkları Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletveki­li Kemal Bülbül’e, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) İnanç Komisyonu üyeliği ve DTK faaliyetle­ri nedeniyle 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen duruşmada, Bülbül’ün Avukatı Cafer Koluman, Anayasa’nın 83’üncü maddesi kapsamında dokunulmaz­lığı bulunan müvekkilin­in yargılanma­sının durdurulma­sı talebini tekrarladı. Bülbül’ün yaptığı çalışmalar­ın yasal olduğunu belirten Koluman, müvekkilin­in beraatini talep etti. Bülbül’ün “Örgüt üyesi olmak” suçundan cezalandır­ılması yönünde önceki celsede verdiği mütalaasın­ı yineleyen savcı, yargılanma­nın durdurulma­sı talebinin de reddini istedi. Mahkeme de, verdiği ara kararla yargılanma­nın durdurulma­sı talebini reddederek, yargılamay­a devam etti.

BÜLBÜL’E 6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

Talebin reddedilme­sinden sonra esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalar­ını tekrar ettiklerin­i dile getiren Avukat Koluman, Dtk’nin Anayasa çalışmalar­ı

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye