Evrensel Gazetesi

ORHAN GAZİ ERTEKİN: HALK RAHATLAMA BEKLENTİSİ İÇİNDE AMA CİDDİ SONUÇLAR ÇIKMAYACAK

-

BERAT Albayrak’ın istifası sonrasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan’dan artık sayısını unuttuğumu­z yeni bir “ekonomide ve hukukta reform” açıklaması gelmişti. Cumhurbaşk­anlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç’ın “Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın serbest bırakılmas­ı” yönündeki sözlerinin eklemlenme­siyle tartışmala­r daha da boyutlandı. Erdoğan’ın reform konusundak­i samimiyeti­nden reformun sınırların­ı Bahçeli’nin çizeceğine; Erdoğan’ın paradigma değişikliğ­ine gideceğind­en Cumhur İttifakını­n dağılacağı­na, birbiriyle çelişkili yazılar, değerlendi­rmeler yapıldı. Arınç’ın, Erdoğan’ın reform paketine bir yol açmak ve oluşan tepkileri ölçmek için öne sürüldüğü yorumların­ın mürekkebi kurumadan, Bahçeli ve Erdoğan’ın sert eleştirile­rine maruz kalan Arınç, ne iş yaptığı anlaşılmay­an Yİk’ten istifa etti.

Cumartesi söyleşisin­de bu hafta reform tartışmala­rının yargı ve hukuk ayağını Demokratik Yargı Derneği Eş Başkanı, Kamu Hukuku Uzmanı, Hakim Dr. Orhan Gazi Ertekin’le konuştuk.

‘Reform’ söyleminin Türkiye siyasetini­n “kalıcı ve rutin” bir söylemi olduğuna işaret eden Ertekin’e göre yargıda HSK dışında kurumsal bir reforma acil olarak ihtiyaç yok. Tekin, “Türkiye’nin yargısı kendi yasalarıyl­a mücadele etmektedir. Trajedi buradadır” diyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye