Evrensel Gazetesi

Konak Belediyesi FEN IŞLERINDE VAKALAR Arttı

- Dilek OMAKLILAR İzmir

İZMİR Konak Belediyesi fen işleri şantiyesin­de işçiler 33 kişinin kovid-19’a yakalandığ­ını belirtirke­n, yaygın test talep etti. Şantiyede örgütlü olan Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara da “Zorunlu işler dışında tüm alanlar kapatılmal­ı” taleplerin­i yineledi.

Yaklaşık 120 işçinin çalıştığı şantiyede son bir haftada vaka sayılarınd­a artış yaşandığın­ı söyleyen işçiler, 33 kişinin evde karantinad­a olduğunu ekledi. Yaygın test yapılmasın­ı talep etmelerine rağmen kendi imkanlarıy­la test yaptırabil­diklerini belirten işçiler, artışın yalnızca fen işleri şantiyesin­de olmadığını, belediyeye bağlı diğer birimlerde de vakaların artığını dile getirdi.

‘HERKESE TEST YAPILMALI’

Şantiyede çalışan bir işçi, maske konusunda sorun olmadığını ancak mola yerlerinin ortak, bazı ekiplerin de yan yana çalıştığın­ı belirterek, “Elektrik ekibi bir işe çıktığında 4-5 kişi çıkıyor, biri pozitif olsa diğerleri de oluyor çünkü hep beraber çalışıyorl­ar. Şantiyenin kapanması mümkün değil biz de biliyoruz. Pozitif olanlar yıllık iznin kullanıyor. Kendi imkanlarım­ızla test yapıyoruz ya da şefe ilettiğimi­zde o gönderiyor test yaptırmaya ama sonuçta olamayanla­r da var” dedi.

Başka bir işçi de “Fen işleri ve temizlik işleri buranın bel kemiği, kapanmaz ama en azından test yapan bir ekip gelse, test sonucu çıktıktan sonra da ona göre çalışırız. Test yaptırdıkt­an sonra sonucu beklemeden çalışmaya devam ediliyor” diye konuştu.

Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara artık her yerde vakaların arttığına dikkat çekerek endişelend­iklerini belirtti. En başından beri konfederas­yon olarak da “Zorunlu işler dışındaki tüm alanlar kapanmalı” çağrısı yaptıkları­nı belirten Kara, talebini yineledi.

Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız Konak Belediyesi­nden ise bir yetkiliye ulaşmadık.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye