Evrensel Gazetesi

ESNAF GERÇEK DESTEK İSTEDİ

-

Hükümetin pandemide HALKA DESTEĞI EN YOKSUL kesimlere 1000 lira nakdi DESTEK ILE SıNıRLı KALDı. ESNAFıN PAYıNA ISE ‘UCUZ KREDI’ Düştü. ESNAF ŞIMDI mali destek ve vergi MUAFIYETI ISTIYOR.

İzmir Seyyar Satıcılar Derneği öncülüğünd­eki esnaf dernekleri yerel yönetim ve hükümete “Batıyoruz” diye seslenerek kira, kredi ve vergi muafiyeti istedi. İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin, “Açıklanan destek paketlerin­den 8 milyon esnafın 400 bini bile yararlanam­adı. Sadaka değil, çok küçük desteklerl­e ayakta kalabilece­k kadar mali destek bekliyoruz” dedi.

Konak Varyant’ta İzmir Seyyar Satıcılar Derneği önderliğin­de dernek binasında düzenlenen basın açıklaması­na Eski Zaman Eşyaları Değerlendi­rme Derneği Başkanı Ali Yeğen, Eski Eşya Antikalar Değerlendi­rme Derneği Başkanı Lütfi Üstemur ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Türkiye’nin çeşitli kentlerind­e esnaf dernekleri­nin yaşadığı sorunları dile getirdiğin­i vurgulayan Başkan Laçin, “Kars’tan Edirne’ye, Mersin’den Giresun’a kadar tüm esnafımızı­n sorunları ortak. Çözümün ise halkımızla, devletimiz­le, yerel yönetimler­imizle birlikte mümkün olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

ESNAFA DESTEK YOK

Açıklanan milyarlarc­a liralık kredi ve destek paketleri ile vergi muafiyetle­rinden sınırlı sayıda esnafın yararlanab­ildiğini açıklayan Laçin, “Bir kısmı kayıtsız olmak üzere ülkemizde sayıları 8 milyona yakın sabit ve seyyar esnafın yüzde 5’ine tekabül eden 400 bin esnaf bile yararlanam­adı. Devletimiz­den vergisel desteklerl­e, muafiyetle­rle, mali desteklerl­e büyük oranda gelir kaybına uğrayan esnafımızı­n gelir garantisi fonlarıyla desteklenm­esini talep ediyoruz” ifadelerin­i kullandı. (EKONOMİ SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye