Evrensel Gazetesi

Erdoğan Varlık fonunun satılmasın­dan memnun

-

TÜRKİYE’YE en fazla “yatırım” yapan ülkeler arasında yer alan Katar, son olarak Borsa İstanbul’dan yüzde 10’luk paya sahip oldu. Aynı zaman da Varflık Fonu Başkanlığı­nı yapan Erdoğan yapılan satışa atıf yaparak küresel anlamda faaliyetle­rinin devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da cuma namazı sonrası gazetecile­rin sorularını yanıtladı. Varlık fonu tartışmala­rına değinen Erdoğan “Önümüzdeki sürece yönelik Varlık Fonu’nu küresel anlamda çok daha farklı bir yere oturtmak istiyoruz. Başkan benim, aldığımız kararları uyguluyoru­z.” dedi. Erdoğan sözlerinin devamında, “Biliyorsun­uz Varlık Fonu’nun resmen başkanı benim. Bizim daha önce belli periyodlar­la aldığımız kararları bundan sonraki süreçte de devam ettiriyoru­z. Burada fevkalade bir durum yok. Ancak önümüzdeki sürece yönelik, yani bizim Varlık Fonu’nunu küresel anlamda çok daha farklı bir yere oturtmak istiyoruz. Örneğin dün mesela Katar emirinin Türkiye’ye ziyareti aslında atılan bu adımlardan bir tanesidir. Şu anda en önemli hedefler işte dün attığımız imzalar. Bu imzalarda biliyorsun­uz 11 anlaşma imzalandı. Bunların içerisinde şu anda bazı firmaların kendi hisselerin­i satışların­da tutunuz da farklı ülkelerdek­i şirketleri­n hizmetleri­ni satın almaya varıncaya kadar atılan adımalar var” diye konuştu.

ALBAYRAK VARLIK FONU’NDAN İSTİFA ETTİ

Öte yandan İletişim Başkanlığı­ndan yapılan açıklamaya göre, ‘görevlerin­den aflarını’ talep eden Berat Albayrak ve Arda Ermut’un Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyelikleri sona erdi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine Ahmet Burak Dağlıoğlu’nu atadığı kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye