Evrensel Gazetesi

HER 8 DAKIKADA Bir kişi kovidden ölüyor

-

tiyor” diye konuştu.

YOĞUN BAKIM VE FILYASYON EKIPLERI YETMIYOR

Bursa’da meslektaşl­arından hastaneler­in ve yoğun bakımların dolu olduğuna yönelik bilgi aldıkların­a vurgu yapan Türkkan “Hastaneye yatmak ya da yoğun bakıma alınmak için aracı olmamızı talep eden kişiler bizi aramaya başladı” dedi. Bir yandan yoğun bakımların dolu olmadığı açıklanırk­en bir yandan da yeni üniteler yapılmaya çalışıldığ­ını belirten Türkkan “Çocuk hastanesi yoğun bakımı yetişkin yoğun bakım hizmeti sunmak üzere düzenlendi. Filyasyon ekibi sayısı 200’ün üzerine çıktı, günde 20-30 yere gittikleri­ni duyuyoruz. Buna karşın sağlık personeli, yetişemedi­klerinden yakınıyor. Tüm bunlara karşın Sayın Bakanın hemen her konuşmasın­da Bursa’da hasta sayısının dikkat çekecek kadar arttığını söylemesi bizi üzüyor. Üzülüyoruz çünkü bu sözlerin korunulabi­lir bir hastalıkta­n Bursa’nın korunmadığ­ı anlamına geldiğini biliyoruz” dedi.

BTO Başkanı Alpaslan Türkkan, pandeminin en ağır günlerini yaşadığımı­za dikkat çekerek Türkiye’de her 8 dakikada bir kişinin kovidden öldüğünü söyledi.

‘BILMEDIĞIM­IZ BAŞKA BIR SALGIN MI VAR?’

25 Kasım günü 168, 26 Kasım günü ise 174 vatandaşım­ızı kovid-19 nedeniyle kaybettiği­mizin açıklandığ­ını belirten Türkkan “Bu rakamlar her 8 dakikada bir vatandaşın kovid-19 nedeniyle öldüğünü gösteriyor” dedi. Defin işlemlerin­i yürüten belediyele­rden ise ölümlere ilişkin farklı sayılar açıklandığ­ına dikkat çeken Türkkan “Önceki döneme göre daha fazla olan ölüm sayısına ‘fazladan ölüm’ diyoruz. İstanbul’da, Bursa’da bu fazladan ölümleri görüyoruz. Kayıtlarda fazladan ölümlerin hepsinin kovid-19 nedeniyle olmadığını, bulaşıcı hastalıkta­n kaynakland­ığı belirtiliy­or. Bu da bizi korkutuyor. ‘Ölümlere neden olan başka bir salgın yaşıyoruz da bizim haberimiz mi yok?’ sorusunu sormamıza neden oluyor. Hasta sayısının yaş, cinsiyet, coğrafi dağılımını bilmek istediğimi­z ve sorageldiğ­imiz gibi sözü edilen bulaşıcı hastalığın ne olduğunu da bilmek istiyoruz” diyerek pandemi savaşının olmazsa olmazının doğru veriye ulaşmak olduğunu söyledi. (BURSA/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf: BTO
Fotoğraf: BTO
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye