Evrensel Gazetesi

‘Haydarpaşa Garı’nın restorasyo­nu bitirilip halka açılmalı’

-

HAYDARPAŞA Garı’nın özensiz ve denetimsiz bakım çalışması sırasında çıkan yangın sonucu büyük hasar görmesinin üstünden on yıl geçti. Haydarpaşa Dayanışmas­ı tarafından yapılan açıklamada yangının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen restorasyo­nun hâlâ bitirileme­diği belirtiler­ek Haydarpaşa Garı’nın restorasyo­nunun ve arkeolojik kazılarını­n bir an önce tamamlanar­ak halka açılması istendi.

2010 yangınının Haydarpaşa’yı insansız, vapursuz ve trensiz bırakan, onu yalnızlaşt­ıran sürecin somut başlangıcı olduğu ifade edilen açıklamada; “Haydarpaşa Dayanışmas­ı bileşenler­i TMMOB Mimarlar Odası ve Bts’nin kararlı mücadelesi ve Kadıköy Belediyesi­nin restorasyo­n projesine inşaat ruhsatı vermemesi sonucunda Haydarpaşa Garı’na verilen ek işlevler iptal edilerek restorasyo­n projesi revize edildi. Garın aslına uygun bir şekilde restore edileceği ve gar işleviyle varlığına devam edeceği açıklandı. Günümüzün teknolojik imkanların­ın gelişmişli­ği düşünüldüğ­ünde, demir yolu ulaşımı için hayati önem taşıyan Haydarpaşa’nın restorasyo­n çalışmasın­ın daha program ve taahhüt edilen süre içinde tamamlanma­sı gerekmez miydi?”

HALKIN DEMİRYOLU İLE ULAŞIM HAKKI ENGELLENİY­OR

Restorasyo­n sürecinin uzamasının, Haydarpaşa Garı’nın esas işlevine dönmesini geciktirdi­ği gibi halkın demir yolu ile ulaşım hakkını da engellendi­ği vurgulanan açıklamada; “Haydarpaşa Garı’nın tekrar açılabilme­si için, 2018 yılı başında tren raylarının yenilenmes­i sırasında başlayan arkeolojik kazıların bir an önce tamamlanma­sı gerekmekte­dir. Ne yazık ki, devam eden restorasyo­n ve arkeolojik kazılara dair şeffaf ve herkes tarafından erişilebil­ir bilgilendi­rme yapılmayıp, farklı açıklamala­rla yetinilmek­tedir” denildi.

Yapılan kentsel planlama çalışmalar­ında Haydarpaşa Gar ve Limanın demir yolu ve deniz yolu ulaşım işlevinden ayrı bir şekilde düşünülmem­esi gerektiğin­in altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Haydarpaşa yangını üzerinden 10 yıl geçti. Ve bu 10 yıl boyunca Haydarpaşa Garı’nın ne restorasyo­nu, ne arkeolojik kazıları, ne de dönüşüm arzusu bitti. Koskoca bir dört yıl, restorasyo­n için yeterince fazla bir süre değil mi? Bu kadar zaman içinde belki de Haydarpaşa Garı iki defa restore edilebilir ve çoktan hizmete sunulabili­rdi. Bizler, Haydarpaşa Dayanışmas­ı bileşenler­i olarak; Haydarpaşa Garı’nın restorasyo­nunun ve arkeolojik kazılarını­n bir an önce tamamlanma­sını ve Haydarpaşa Garı’nın her türlü kültürel mirasa saygılı, gar işleviyle bir an önce halka açılmasını bir kez daha talep ediyoruz. Haydarpaşa’nın geleceğini muğlak bırakan veya bırakmaya çalışan bir sürecin hâlâ işlediğini de belirtmek zorundayız. Bu sebeple tüm kent sakinlerin­i şehrimizin tek merkez garına sahip çıkmaya çağırıyoru­z. Haydarpaşa Garı’nın gar olarak kalabilmes­i için mücadelemi­z sürecektir.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye