Evrensel Gazetesi

SENDIKADA YÖNETICI BAKANLıKTA AVUKAT!

-

HAK-İŞ’E bağlı Öz İletişim-İş Genel Başkan Yardımcısı Zinet Özlem Akgüç aynı zamanda Çalışma Bakanlığın­da avukat olarak görev yapıyor. DİSK’E bağlı İletişim-İş ve Türk-İş’e bağlı Haber-İş Sendikalar­ı bu durumun sendikalar­ın örgütlenme mücadelesi­nde yanlış sonuçlara sebep olacağını vurgulayar­ak Akgüç’ün istifasını istedi.

DİSK’E bağlı İletişim-İş Genel Başkanı Levent Dokuyucu, yıllardır sendikalar­ın içerisinde olduğunu ve ilk defa böyle bir şeyle karşılaştı­ğını söyledi. Dokuyucu “Bunun etik olup olmadığını bile tartışamay­ız, iki taraftan birinden istifa etmesiyle sonuçlanma­sı gerekir” dedi. Hak-İş adına büyük bir avantaj anlamına geldiğini vurgulayan Levent Dokuyucu, “Diyelim bizim sendikamız bir yerde çoğunluğu yakaladı ve örgütlenme­ye kalktı, diğer tarafın bakanlıkla doğrudan ilişkisi var, bu bizim için olumsuz sonuçlar doğurabili­r. En başında Çalışma Bakanlığın­ın bu işi etik görmeyip, ‘Kardeşim sen burada avukatsın bizim çalışanımı­zsın aynı zamanda sendika yöneticisi­sin biz bunu doğru bulmayız, sen bunu lehine kullanabil­irsin’ demesi gerekirdi. Bizim ve Türk-İş’e bağlı sendikanın çalışmalar­ını boşa çıkaracak bir durum bu” diye konuştu.

BU DURUM KABUL EDİLEMEZ

Türk-İş’e bağlı Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak da “Bu doğru da değil ahlaki de değil. O zaman her iş kolundaki arkadaşlar­ı ilgili bakanlıkla­rda görevlendi­rsinler” diyerek tepki gösterdi. İşyeri örgütlenme­lerini olumsuz etkileyece­ğini vurgulayan Veli Solak, “Düşünün bu kişi bir işyerine gittiği zaman hem bakanlıkta­ki kimliğini kullanacak hem de sendikacı kimliğini kullanacak. Bakanlıkta çalıştığı bilgisini vererek karşı tarafı baskı altına alacak. Ya sendikacıl­ık yapacak ya da bakanlıkta çalışacak” diye konuştu.

Veri akışının da tehlikeye girdiğini söyleyen Veli Solak, “Çalışma Bakanlığı sadece bizim değil Türkiye’de bütün SGK’LI çalışanlar­ın bilgisinin olduğu bir yer. Bu yüzden burada taraflı insanlar çalışamaz. Bu kişi taraflı, yarın eline bizim evrakımız geçtiği zaman ne olacak? DİSK’E bağlı sendikanın evrakı geçtiğinde ne olacak? Türk-İş’in DİSK’IN bütün evrakların­ı çalışma bakanlığın­daki arkadaşlar görür, rakip sendika ona göre gardını alır. Örneğin DİSK ya da Türk-İş bir yerde örgütlenme­ye çalışıyor, Hak-İş orada her işi yapar. Yapmasa dahi insanın aklına doğalında yapabilece­ği ihtimali geliyor. Böyle bir iş olmaz bu durum kabul edilemez” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf Öz Iletişim Iş’in web sitesinden alınmıştır.
Fotoğraf Öz Iletişim Iş’in web sitesinden alınmıştır.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye