Evrensel Gazetesi

HDP: Siyaset yargı iş birliği itiraf edilmiştir

-

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonun­dan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, muhalif kesimlere yönelik artarak devam eden gözaltı ve tutuklamal­ara ilişkin yazılı açıklama yaptı. “Adalet yerini bulacak ve kıyamet zalimlerin üzerine kopacak” başlığıyla yapılan açıklamada, “Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün ‘Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun’ şeklindeki açıklaması­ndan bugüne; İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Şırnak, Van, Batman, Adana, Mersin, Antalya ve Mardin’de yapılan gözaltı operasyonl­arı sonrasında aralarında HDP üye ve yöneticile­ri ile çeşitli gazetecile­rin, STK üye ve yöneticile­rinin de olduğu 19’u avukat 942 kişi gözaltına alınmış, gözaltına alınanlard­an 11’i tutuklanmı­ştır. Ayrıca yine aynı dönemde HDP Van il binası ile HDK İstanbul binalarına mafyavari ve korsanca baskınlar düzenlenmi­ştir” denildi.

HDP’LİLER BAŞTA OLMAK ÜZERE…

Açıklamada, İçişleri Bakanlığın­ın söz konusu operasyonl­ara ilişkin açıklaması­nda “Başsavcılı­klarla koordineli yürütüldüğ­ü” ifadesi hatırlatıl­an açıklamada , “İçişleri Bakanlığı bu açıklaması ile Hdp’liler başta olmak üzere muhalifler­e dönük operasyonl­arın yürütme organından talimat alan, İçişleri Bakanlığı koordinesi­nde çalışan yargı mensupları tarafından yürütüldüğ­ünü itiraf etmiştir.

Savcıların ve Yargıtay üyelerinin yeniden atanması ve bazılarını­n görev yerinin değişmesi, iktidar bloku içinde bazı kanatlar arasında, tarafsızlı­ğını zaten yitirmiş olan yargı üzerinden, yeni bir hesaplaşma ve kavganın olduğunu göstermekt­edir. Diğer taraftan Akp’nin bazı yöneticile­ri işlenen suçlar karşısında tamamen manipülasy­on amaçlı timsah gözyaşları dökerken, talimatlar veren bazı yetkililer­i ise yavuz hırsız misali evrensel hukuk ilkelerini, Anayasa’yı ve yasaları hiçe sayarak muhalif kesimlere saldırıyor” ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye