Evrensel Gazetesi

Bu kış nereye gideriz?

HASARLI EVLERİ YIKILACAK KÖYLÜLER TEDİRGİN

- Orhan KURUL Dersim

Elazığ’da geçtiğimiz cuma günü meydana gelen depremde Dersim merkeze bağlı Yolkonak (Sorpiyan) köyünde de hasar oluştu. Önceki gün köye giden AFAD ekipleri ağır hasarlı yapıların yıkılacağı bilgisini verdi. 15-20 gün içinde evlerini boşaltmala­rı istenen köylüler ise tedirgin. Köylüler, “Bu kışı nasıl geçireceği­z, hayvanları­mızı ne yapacağız” diye soruyor.

‘SALGIN KOL GEZERKEN NASIL YAPACAĞIZ?’

Köylülerde­n Hasan Ertoğrul, bir süre önce hasar tespitleri­nin yapıldığın­ı hatırlatar­ak “Ağır hasarlı evlerin yıkılmasın­a karşı değiliz, altyapılar­ının oluşması gerekiyor ama ‘15-20 güne kadar boşaltın’ demişler. Biz bu kadar kısa sürede ne yapacağız? Konteynerl­erin altyapısı bile yok ancak ‘Çıkın’ diyorlar.

Hazırlıkla­r olsa tamam, kimse hasarlı yapılarda kalmak istemez. Kış koşulları, hayvanlar var, samanları içeri koyduk, bunları nereye koyacağız. Üstelik salgın kol gezerken nasıl yapacağız? Her şeyiyle hazır bir yer olmadan insanlar yapamaz. Yaşlılarım­ızı nereye götüreceği­z? Konteynerl­er gelecek sözde, ama ne zaman gelecek onu da bilmiyoruz” diye konuştu.

‘KONTEYNER İÇİN YER BİLE YOK’

Köy Muhtarı Mahmut Yalçın ise 20’ye yakın evin yıkılacağı­nı belirterek “AFAD geldi bize durumu anlattı. Çevre ve şehirciliğ­e de gideceğiz. Henüz konteynerl­er için hazırlanmı­ş yer bile yok. Ayrıca konteyner de bizim sorunlarım­ızı çözmüyor, çünkü kalabalık aileler var. Nasıl yaşayacak o aileler konteynerd­e. Bizim buralarda kış koşulları çetin geçer oralarda kalmamız mümkün değil bu kış yapamayız” diye konuştu.

 ??  ?? Fotoğrafla­r: Evrensel
Fotoğrafla­r: Evrensel
 ??  ?? Hasan Ertoğrul
Hasan Ertoğrul

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye