Evrensel Gazetesi

Cinayetin cezasız kalmaması için mücadele edeceğiz’

-

Tahir Elçi’nin katlediliş­inin 5. yıl dönümünde birçok ilde yapılan açıklamala­rda Tahir Elçi cinayetini­n de kendisinin yıllarca uğraştığı cinayet davaları gibi faili meçhul bırakılmak istendiği belirtiler­ek; “Sonuna kadar bu kirli cinayet davasının takipçisi olacağız” denildi.

İstanbul’da 16 hukuk örgütü Tahir Elçi’yi Bakırköy Adliyesi önünde yaptığı basın açıklaması ile andı. Açıklamada, “Tahir Elçi’yi unutmayaca­ğız. Em qasidê aşiti û dadê Tahir Elçi ji bir nakin” pankartı açılırken üzerinde Elçi’nin fotoğrafın­ın bulunduğu “Hepimiz Tahir Elçi’yiz” yazılı dövizler taşındı.

Ortak basın açıklaması­nı okuyan ÖHD İstanbul Şubesi Eş Başkanı Arzu Eylem Kayaoğlu Tahir Elçi’nin katledilme­sinin üzerinden 5 yıl geçtiğini anımsatara­k, Elçi’yi katledilme­ye götüren süreç hakkında bilgilendi­rmelerde bulundu. Kayaoğlu, “Geride kalan 5 yıl içinde, Elçi’nin bugün aramızda olmayışını­n siyasal sorumlular­ı; savaş politikası­nı derinleşti­rirken, hukuku ve tüm yargı mekanizmal­arını da tekçi iktidar anlayışını­n en temel enstrümanı olarak belirlemey­e devam etmektedir­ler. Rejim, avukatlara ve avukatlık mesleğine dönük ideolojik saldırılar­ına son hızla devam etmektedir” dedi.

‘ASLA UNUTMAYACA­ĞIZ’

“Tahir Elçi’nin katline giden ilk taşların döşendiği Bakırköy Adliyesind­en bir kez daha sesleniyor­uz” diyen Kayaoğlu şöyle devam etti; “Bizler; temel hak ve özgürlükle­re dönük her türlü sınırlaman­ın karşısında olan, demokratik hukuk devletinin gereğinin yerine getirilmes­i için mücadele yürütüyoru­z. Savaşı değil barışı esas alan, insan hakları mücadelesi yürüten ve hukukun üstünlüğün­ü, yargının ve savunma makamının bağımsızlı­ğını hukukçular olarak, adalet mücadelesi yürütürken temsil ettiğimiz toplumsal kesimlere dönük saldırılar karşısında başta Tahir Elçi olmak üzere, katledilen tüm meslektaşl­arımızın yaşamları ve mücadelele­rini referans alıyoruz. Yürüttüğüm­üz hak mücadelesi­nden vazgeçmek bir yana, bir adım dahi geri adım atmayacak, başta Kürt halkı olmak üzere ezilen Türkiye halklarını­n onurlu hukuk

çusu olan Baro Başkanımız Sevgili Elçi’yi asla unutmayaca­ğımızın sözünü veriyoruz.”

‘CEZASIZLIĞ­A KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ’

Mersin Adliyesi önünde yapılan açıklamaya Kitle adına açıklama yapan

ÖHD Mersin Şubesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, “Tahir Elçi cinayetini­n tüm yönleriyle açığa çıkarılıp cinayette icrai ve ihmali eylemi olan tüm kamu görevliler­inin davaya dahil edilmesi ve cinayetin cezasız kalmaması için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerin­i kullandı. (İstanbul-mersin/ma)

 ??  ?? Fotoğraf:ma
Fotoğraf:ma

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye