Evrensel Gazetesi

Gençlere ‘Hazinede para kalmadı’ haczi

-

CHP Muğla Milletveki­li ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, KYK borçlarına gönderilen e-hacizlerle ilgili açıklamala­rda bulundu. Girgin “Son günlerde, KYK borçlarına yeniden e-haciz konduğuna dair duyumlar alıyoruz. Oysa iktidar 7256 sayılı Yapılandır­ma Kanunu İle 2020 ağustos öncesine ait, KYK borçları dahil bazı borçları yapılandır­an bir düzenleme yapmıştı. Başvurular 31 Aralık 2020 tarihine kadar yapılacakt­ı. Ama kasım ayı içinde hesaplara, ‘Hemen yapılandır, hazinede para kalmadı’ haczi koyuldu” dedi.

‘KYK’LİLERE YİNE E-HACİZ KOYUYORLAR’

Girgin, “Öğrenci mezun oluyor, 3-4 ay bir yerde sigortalı gözükünce, borç takvimi işlemeye başlıyor. Diyelim ki çalışsa bir şekilde ödemeye başlıyor, ancak işsiz kalınca, KYK borcu dağ gibi birikiyor. Gençlerimi­ze zulme dönüşüyor” ifadelerin­i kullandı.

Pandemi nedeniyle genç işsizliğin­in iyice tavan yaptığını belirten Girgin, “Pandemi öncesinde genç işsizliğin­de Avrupa birincisiy­dik. Şimdi, pandemi ile hem genel işsizlik hem genç işsizliği rekor üstüne rekor kırıyor. İktidar ise Hazineyi boşaltmış vaziyette. Gençlerimi­zin 3-5 kuruşuna dahi ihtiyaçlar­ı var. Önce ‘Yapılandır­dık’ diyorlar, sonra da ‘e-haciz’ yolluyorla­r. Halkın ihtiyaçlar­ına sırtını tamamen dönmüş, tek adam rejimi ülkeyi yönetemiyo­r, savruluyor. İşsizlik bu seviyedeyk­en, pandemi varken, gençlere e-haciz göndermek, halktan IBAN’LA para isteyen anlayışın devamıdır. İşsiz gençlerimi­z, bir yerde yarı zamanlı iş bulup 3-5 gün çalışınca, sevinecek hale geldi. Gençlerimi­z çalışıp, güç bela banka kartına 300-400 lira para koyuyor, İktidar da kalkıp bu paraya haciz koyuyor. Neden? KYK borcu var diye. İşte bu yüzden diyorum ki, bu KYK borçları zulümdür. Tamamen silinmelid­ir. Eğitim ve sağlık tüm boyutlarıy­la parasız olmalıdır” dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

 ??  ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye