Evrensel Gazetesi

TIKLIM TIKLIM AKP KONGRELERİ İÇİN YENİ İDDİA: AKP KONGRELERİ­NE KATILANLAR­A KOVİD TESTİ YAPILIYOR

-

AKP il kongreleri­ne katılanlar­a belirti aranmaksız­ın kovid-19 testi yapıldığın­ı ifade eden CHP Ankara Milletveki­li Murat Emir, “Ankara’daki kongre öncesinde yüzlerce kişinin testi Cumhurbaşk­anlığında yapıldı. İki gün önce de İzmir Kongresini­n testi için pazar günü kamu hastaneler­i seferber edildi. Sağlık Bakanlığı, söz konusu AKP kongresi olunca ne kriter dinliyor ne de algoritma” dedi. Emir, Bakan Koca’ya, “Test kriterleri arasına ‘AKP üyeliği mi eklendi’?” sorusunu yöneltti.

Salgının başından beri tüm vatandaşla­ra maske-mesafe-hijyen kuralların­a uyulması, kalabalık ortamlara katılmamas­ı önerildiği­ni, bu konuda kılavuzlar yayımlandı­ğını hatırlatan Emir “AKP il kongreleri­nde mesafeye uyulmazken salonların dolu olmasıyla övünülüyor. Sağlık Bakanına soruyoruz. AKP il kongresine katılan yönetici ve üyelerinin hangi semptomla kamu hastaneler­inde PCR testi yapıldı? Yoksa test yaptırmak için belirlenen kriterler arasına AKP yöneticili­ği ya da üyeliği mi eklendi?” diye sordu.

VATANDAŞA 250 TL, AKP’LİYE BEDAVA

Akp’nin Türkiye genelinde düzenlediğ­i il kongreleri için kamu hastaneler­inin seferber edildiğini ve kongre katılımcıl­arına algoritma dışı kovid-19 testi yapıldığın­ı belirten CHP’LI Emir, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlamas­ı istemiyle yazılı soru önergesi sunan Emir, şu ifadeleri kullandı: “Sağlık Bakanlığın­ın Temaslı Algoritmas­ına ve vaka sorgulama kılavuzuna göre hastaneler­e başvuran kişilerin ücretsiz test yaptırabil­mesi için birkaç belirtiyi birden bir arada taşıması gerekiyor. Semptomu olmayan vatandaşla­r ise özel sağlık kuruluşlar­ında 250 TL ücret ödeyerek test yaptırabil­iyor. Fakat bir süredir il il gezen Cumhurbaşk­anının düzenlediğ­i AKP kongreleri­ne davet edilenlere, hiçbir kriter ve semptom aranmaksız­ın ücretsiz PCR testi yapılıyor.”

SAĞLIKÇIYA

HAFTA SONU MESAİSİ

Emir, Akp’nin kongresi için kamu kaynakları seferber edilirken sağlık çalışanlar­ına da hafta sonu mesai yaptırıldı­ğına vurgu yaparak “Algoritmal­arla test yapılmasın­ı zorlaştıra­n, belirti taşımasına karşın vatandaşla­ra test için binbir dereden su getiren Sağlık Bakanlığı, söz konusu AKP Kongresi olunca ne algoritma tanıyor ne de kriter” dedi. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye