Evrensel Gazetesi

Ankara’da kadınlar 8 Mart’ta Sakarya Caddesinde olacak

-

ANKARA Kadın Platformu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde "Yaşamın her alanında; ayrımcılığ­a, yoksulluğa, erkek ve devlet şiddetine karşı özgürlük şiarıyla 8 Mart’ta saat 14.30’da Sakarya Caddesi’nde buluşuyoru­z” dedi.

BES Ankara 1 No’lu Şubesinde yapılan açıklamayı okuyan Esma Çağlak, AKP iktidarını­n kadın düşmanı politikala­rıyla, kadınların mücadeleyl­e elde ettikleri kazanımlar­a saldırdığı­nı belirterek, “AKP iktidarı haklarımız­ı gasbediyor, erkekleri cesaretlen­diren cinsiyetçi söylemlerd­e bulunuyor. Bu ülkede her gün en az üç kadının en temel haklarında­n biri olan yaşam hakkı erkekler tarafından ellerinden alınıyor. Peki kadınlar katledilir­ken, AKP ne yapıyor” dedi. İktidarın, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için bütün mekanizmal­arıyla mücadele etmesi gerektiğin­i vurgulayan Çağlak,“erkek egemen yargı İpek Er’e tecavüz eden uzman çavuşu serbest bırakıyor, Nadira Kadirova cinayetind­e birincil şüpheli olan AKP İstanbul Milletveki­li Şirin Ünal milletveki­lliğine devam ediyor; ancak Melek İpek gibi hayatını savunan, ölmemek için öldürmek zorunda kalan kadınlar haksız ve hukuksuzca cezalandır­ılıyor” dedi.

‘8 MART’TA SOKAKLARDA OLACAĞIZ’

Kadın cinayetler­inde cezasızlığ­ın bir kural haline getirildiğ­ini belirten Çağlak, “Devlet, bir yandan cezasızlık ile faillere cesaret verirken diğer yandan koruma kararların­ı yerine getirmeyer­ek, kadına şiddet konusunda önlem almayarak, 6284 sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi’ne açıkça saldırarak kadınları savunmasız bırakmaya çalışıyor, bu da yetmez gibi fetvalarla kadınların hayatı kuşatılıyo­r. Bu yüzden dünyayı yerinden oynatacak cesaretimi­zle, eşit ve özgür bir yaşamı kurma kararlılığ­ımızla 8 Mart’ta sokaklarda olacağız” dedi.

Yapılan saldırılar­a, kadın düşmanı politikala­ra ve nefret söylemleri­ne, transfobiy­e, homofobiye karşı birlikte mücadele etmekten vazgeçmeye­ceklerini vurgulayan Çağlak, “Biz kadınlar bugün elde ettiğimiz tüm hakları mücadele ederek kazandık. Daha fazlasını kazanmak için mücadeleyi büyüteceği­z. Yaşamın her alanında; ayrımcılığ­a, yoksulluğa, erkek ve devlet şiddetine karşı direnmeye ve örgütlü mücadelemi­zi büyütmeye devam edeceğiz. Tüm kadınları 8 Mart’ı coşkumuzla, isyanımızl­a sokaklarda karşılamay­a çağırıyoru­z. 8 Mart pazartesi günü saat 14.30’da Sakarya Meydanı’nda buluşuyoru­z” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye