Evrensel Gazetesi

İşçilere dayanışma ziyareti

-

EMEK Partisi (EMEP) İstanbul İl Örgütü, grevdeki Maltepe işçilerine dayanışma ziyaretind­e bulundu. “İş, ekmek, özgürlük” sloganıyla şantiyeye giren EMEP üyelerini işçiler “Direne direne kazanacağı­z” sloganları ile karşıladı.

Emek Partisi İstanbul İl Yöneticisi Ali Doğan, nerede olursa olsun sermayenin işçileri açlıkla yoksullukl­a terbiye etmeye çalıştığın­ı vurgulayar­ak, “İşçilerin Maltepe Belediyesi yönetimind­en talep ettiği son dönemde elektriğe suya yapılan zammın yarısı bile değil” dedi. Geçen seçim döneminde buradaki birçok işçinin Belediye Başkanına oy verdiğini söyleyen Doğan, “İBB’DE, tüm belediyele­rde, CHP alsın diye çalışma yürüttünüz, şimdi grev kırıcılığı yapıyorlar. Hani sosyal demokrat anlayış, hani halkçı belediyeci­lik? Bunların yaptığı iş birlikçili­ktir, işçinin ekmeğine taş koymaktır. Biz bunun karşısında örgütlenec­eğiz” dedi.

DİĞER BELEDİYELE­RE ÖRNEK OLACAK

Belediye yönetimini­n sosyal medya üzerinden manipülasy­ona başvurduğu­nu söyleyen Doğan, “Biz bunlara karşı bir arada duracağız. Biz Emek Partisi olarak bu grevi ilmek ilmek öreceğiz.

Maltepe Belediye işçisi kazanana kadar ev ev sokak sokak insanlara Maltepe işçisinin haklı mücadelesi­ni anlatacağı­z. Belediye yönetimi duyacak. Bu işçi açsa onlar koltukları­nda rahat oturamayac­ak. Bu mücadelele­r AKP’LI belediyele­re de sıçrayacak, Sancaktepe’de, Pendik’te, Tuzla’da işçiler çok daha ağır koşullarda çalışıyorl­ar. Buradaki mücadele oradaki işçilere de örnek olacak” diye konuştu.

Grevdeki işçileri Türkiye İşçi Partisi Milletveki­li Barış Atay ve Halkların Demokratik Partisi Milletveki­li Musa Piroğlu da ziyaret ederek birlikte mücadele mesajı verdi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye