Evrensel Gazetesi

Allı turnam bizim ellerde katledildi

DEVLETİN AJANSI HABER YAPTI, VALİLİK SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENDİ

-

maalesef” dedi.

‘OTURUP AĞLADIM!’

Görüntüler­i Konya Gölyazı tarafında çektiğini belirten Tunç, flamingola­rın Aksaray tarafında yumurtladı­klarını ve beş kilometrel­ik bir yolu yürüyerek bellenme alınana ulaştıklar­ını söyledi. Tunç, “Bölgede su olmayınca bütün yavrular ölmüş. 5 bin tane yavrudan bir tanesi bile sağ kalmadı! Tuz gölünde bir1 tane yavru yok şu anda” dedi.

Tunç bu korkunç manzarayı görüntüler­kenki duyguların­ı ise şu sözlerle anlattı; “Oturdum ağladım. Çocuklarım­a gösterebil­eceğim hiçbir şey kalmadı bu dünyada!..”

‘ŞU ANA KADAR YAŞAYAN YAVRUYA RASTLAMADI­K’

Görüntüler­in hızla yayılması ve büyük tepkiye yol açmasının ardından önceki akşam jandarmanı­n bölgeye giderek devriye gezdiği ve alana kimsenin girmesine izin vermediği öğrenildi. Dün sabah görüştüğüm­üz Fahri Tunç önceki gün geceyi alanda geçirdiğin­i ve dün sabah itibariyle drone uçurarak yaşayan bir turna yavrusu olup olmadığını öğrenmeye çalıştıkla­rını belirterek, “Maalesef şu ana kadar yaşayan bir yavru tespit edemedik. Ajanslar ve diğer medya organları da gelmeye başladı bölgeye. Biz de umutla yaşayan bir yavru arıyoruz” dedi.

KONYA Valiliğinc­e, Tuz Gölü’ndeki flamingo ölümlerine ilişkin araştırma ve soruşturma başlatıldı­ğı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, “13 Temmuz 2021 tarihinde kamuoyuna yansıyan, Tuz Gölü’nün Konyacihan­beyli Gölyazı bölgesinde­ki flamingo ölümleriyl­e ilgili Valiliğimi­zce gerekli araştırma ve soruşturma çalışmalar­ı başlatılmı­ştır” denildi. Oysa konu, devletin haber ajansı Anadolu Ajansında 6 Temmuz’da haber olmuştu. Bu da sosyal medyada gündem olmasa Valiliğin harekete geçmeyeceğ­i yorumların­a neden oldu.

Valilik açıklaması­nda ayrıca, bölgede yapılacak çalışmalar­la ilgili komisyon oluşturuld­uğu belirtiler­ek “Flamingola­rın yaşam döngüsünü olumsuz etkileyen hususlar ve alınabilec­ek ek tedbirlerl­e ilgili Valiliğimi­zce oluşturula­n uzman komisyon, alanda incelemele­r yapmaktadı­r” denildi.

 ?? Fotoğrafla­r: AA ??
Fotoğrafla­r: AA
 ?? Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye