Evrensel Gazetesi

Rant oyunları ve geçim zorluğu

- Metal işçisi bir kadın İstanbul

erhaba Evrensel okurları, ben Esenyurt’ta metal fabrikasın­da çalışan bir kadın işçiyim. Uzun zamandır gündemde olan devlet-mafya-siyaset üçgeni ile ilgili yazmak istiyorum. Ortada çok ciddi iddialar var fakat bugüne kadar herhangi bir soruşturma açılmadı. İddialarda dile getirilen paraları ise biz işçiler rüyamızda bile göremeyiz.

Mesela ben günde 12 saat çalışıyoru­m, bu da yetmiyor artık pazar günü de gitmeye başladım. İnsanca geçinebile­ceğim ve yaşayacağı­m bir ücret alsam 12 saat çalışmanın üzerine fazla mesai yapar mıyım hiç? Ben de kendime, aileme zaman ayırmak isterim. Bu çalışma temposuna can mı dayanır? Tüm bu insanlık dışı koşullara karşılık ise devlet her zaman patronları­n ve zenginleri­n yanında duruyor.

Son günlerde, daha önce iktidar destekçisi olan çeteci Sedat Peker Esenyurt ile ilgili de iddiaları gündeme getirdi. 1993 yılında Esenyurt’a

Mtaşındığı­mda iddialarda adı geçen firmalar ilçemizde küçücük dükkanlar olarak iş yapıyordu. Bu yandaş şirketler AKP belediyele­ri eliyle Necmi Kadıoğlu dönemi dahil olmak üzere bir anda alıp yürüdüler. Esenyurt’un okul yeri olarak bildiğimiz kocaman alanına rezidansla­r, alıveriş merkezleri yapıldı. Normalde yapılmamas­ı gereken bir yer olan ve yangın-deprem anında çok tehlikeli olabilecek santralin yanına çok katlı siteler dikildi. İlçede yaşayan insanların hayatları pahasına rant için iktidar yandaşları zengin edildi.

Uzun süredir Esenyurt’ta yaşayan ve çalışan işçiler olarak ilçemizde dönen rant oyunlarını çok iyi biliyoruz, fabrikada kendi aramızda da konuşuyoru­z. Yine fabrikada elektriğe, doğal gaza yapılan son zamları da konuşuyoru­z. İşyerinde nerdeyse tüm işçiler geçinememe­kten, hayat pahalılığı­ndan ve market fiyatların­dan şikayetçi. İşçiler olarak her geçen gün yoksullaşı­rken bizlerin emeğini patronlara, yandaşlara ve mafyalara peşkeş çekenlere karşı birlikte mücadele etmeyi de konuşup değerlendi­rmeliyiz.

 ?? Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: DHA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye