Evrensel Gazetesi

Kıbrıs’ta ‘Erdoğan’ı boykot’ sesleri yükseliyor

-

KUZEY Kıbrıs’ta Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Parti Meclisi AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz’da Kuzey Kıbrıs Meclis’inde yapacağı konuşmaya katılmama kararı aldı.

Kıbrıs Yeni Düzen Gazetesi’nin aktardığın­a göre Parti’den yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Özellikle son yıllarda diyalog kurma fırsatı verilmeden; karşılıklı saygıya dayalı eşitler düzeyinde bir ilişki yerine, buyuran-biat eden bir anlayışın hakim kılınmak istenmesi; Kıbrıs Türk halkının iradesine, özgür ve özgün kimliğine yapılan müdahalele­r başta olmak üzere, iddia edildiği gibi eşit egemen devlet yerine alt yönetim algısını güçlendire­cek adımların atılması tespitinde­n hareketle ve son günlerde yurttaşlar­ımızın sebepsizce Türkiye’ye alınmaması­nın kaçınılmaz sonucu olarak, TDP 20 Temmuz günü gerçekleşt­irilecek Meclis oturumuna katılmama kararı aldı.”

CTP TARTIŞIYOR

Öte yandan Cumhuriyet­çi Türk Partisi (CTP) de Meclis oturumuna katılıp katılmamay­ı tartışıyor. CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Yeni Düzen’e yaptığı açıklamada gün içinde çeşitli parti organların­da konunun değerlendi­rildiğini, MYK da dahil olmak üzere tartışıldı­ğını ifade ederek, Parti Meclisi toplantısı­nda konuyla ilgili karar alınacağın­ı söyledi.

KUZEY KIBRIS MECLİSİ

50 sandalyeli Kuzey Kıbrıs parlamento­sunda koalisyon hükümetini oluşturan Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 20, Demokrat Parti’nin (3), Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP) 2 sandalyesi bulunuyor. Muhalefett­eki Cumhuriyet­çi Türk Partisi’nin (CTP) 12, Halkın Partisi’nin (HP) 6 ve Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) 3 sandalyesi var. Meclis’te 3 bağımsız milletveki­li ve bir boş sandalye yer alıyor. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: Yenidüzen Gazetesi ??
Fotoğraf: Yenidüzen Gazetesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye