Evrensel Gazetesi

Belediye önündeki çitleri kaldırmala­rı suç oldu

-

GÖREVDEN alınarak yerlerine kayyum atanan Kayapınar Belediyesi Eş Başkanları Keziban Yılmaz ve Necati Pirinççioğ­lu hakkında, “belediye önündeki çitleri kaldırarak kamu malına zarar verdikleri” gerekçesiy­le 2 yıl sonra iddianame hazırlandı.

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayları olarak Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesi eş başkanları olarak seçilen Keziban Yılmaz ve Necati Pirinççioğ­lu, kayyum Ünal Koç döneminde belediyeni­n önünde yerleştiri­len çitleri kaldırdı. Bu haberin 13 Mayıs 2019 tarihinde belediyeni­n sosyal medya hesabından paylaşılma­sı üzerine harekete geçen Kayapınar Kaymakamlı­ğı suç duyurusund­a bulundu. Başsavcılı­ğa sunulan dilekçede, “Belediye Kanunu ve diğer mevzuatlar­da eş başkanlık diye bir organ bulunmadığ­ı, Belediyede hiçbir resmi görevi olmamasına rağmen Necati Pirinççioğ­lu’nun Tck’nin 262. Maddesine aykırı davranarak suç işlediği, Belediye Başkanı Keziban Yılmaz’ın bu duruma müsaade ederek görevini kötüye kullandığı ayrıca Belediye önündeki çitlere zarar vererek kamu malına zarar verildiği” öne sürüldü.

‘GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK’

Ma’dan Ömer Çelik’in haberine göre; Soruşturma­yı sürdüren Başsavcılı­k, geçtiğimiz Şubat ayında kayyum yönetimind­eki Kayapınar Belediye Başkanlığı­na gönderdiği talimatnam­eyle kaldırılan tel korkulukla­rla ilgili zararın olup olmadığı, kamu zararı oldu ise miktarının belirlenme­si, zararının şüpheliler­ce giderilip, giderilmed­iği hususların­da bilgi verilmesin­i istendi. Belediyede­n gelen 3 Mart tarihli yanıtta soruşturma­ya konu kamu zararının 23 bin 600 TL olduğu ve giderilmed­iği ileri sürüldü.

Soruşturma sonucunda Yılmaz ve Pirinççioğ­lu hakkında “kamu görevini usulsüz üstlenme” ve “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla iddianame hazırlandı. İddianamed­e, “... belediye başkanlığı­nda eş başkan olarak bulunan şüpheliler­in kamu görevlerin­i ifa ederken görevlerin­e aykırı davranmak suretiyle üzerlerine atılı eylemleri işleyerek kamuyu zarara uğrattıkla­rı, bu nedenle üzerine atılı suçu işledikler­i...” değerlendi­rmesinde bulunuldu.

Hazırlanan iddianame, 2 Temmuz’da Diyarbakır Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. (DİYARBAKIR)

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye