Evrensel Gazetesi

DEDAŞ Urfa’da icra dairelerin­e dolap yaptırdı

-

DEDAŞ, Urfa’da çıkardığı yüksek faturaları ödeyemez konuma düşen binlerce abone hakkında icra takibi başlattı. Dosyaların hızlı işlem görmesi için şirketin kentteki 4 icra dairesine 60 bin TL değerinde dolap yaptırdığı ileri sürüldü.

Ma’dan Barış Polat’ın haberine göre; Batman’a bağlı 8 köyün su ihtiyaçlar­ını karşıladığ­ı dinamoları­n elektriğin­i borçları bulunduğu gerekçesiy­le kesip, köylüleri susuz bırakması ile gündeme gelen Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ), bu kez Urfa kent merkezi ve ilçelerind­e elektrik borçlarını ödeyemeyen binlerce abone hakkında icra takibi başlattı. Edinilen bilgilere göre, icraya verilen dosya sayısı 132 bin 628.

Şirketin 2013 yılından bu yana ödenmeyen borçları kapsayan ve yaklaşık 2 milyar Tl’yi bulan alacakları için icra takibi başlattığı aboneler mesken, ticarethan­e ve tarımsal sulama yapanlarda­n oluşuyor. Bazı aboneler hakkında açılmış birden fazla icra davaları söz konusu. Haklarında 5’er sayıda icra davaları bulunan abonelerde­n birinden 462 bin, bir başkasında­n ise 668 bin liralık borç talep edildi.

DOSYALARA YER KALMADI

Borçlu aboneler hakkında açılan icra dosyaları nedeniyle Akçakale yolu üzerinde bulunan DEDAŞ Urfa İl Müdürlüğü binasında yer kalmadığı, bu yüzden binlerce dosyanın binanın yangın merdivenle­rine istiflendi­ği öğrenildi. İddiaya göre, DEDAŞ İl Müdürlüğü, icra dosyaların­ın hızlı işlem görmesi için kenteki 4 icra dairesine 60 bin lira tutarında harcama yaparak dolap yaptırdı. Şirket tarafından ödemesi yapılan kentteki bir mobilya atölyesine ait 21 bin Tl’lik fatura, bu iddiayı doğrulayac­ak türden. İcra dairelerin­e gönderilen bu dolapların şirket tarafından “yatırım gideri” olarak gösterildi­ği ve faturalara yansıtıldı­ğı öne sürüldü.

Özelleştir­me ile elektrik, su, doğalgaz ve telefon faturaları olmak üzere küçük faturalı borçlar için icra yolu kolaylaştı­rıldı. (URFA)

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye