Evrensel Gazetesi

Altın Lale sahiplerin­i buldu

-

İSTANBUL Film Festivali, Hilton İstanbul Bosphorus Harbiye’de düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Uluslarara­sı Yarışma’yı “Madalena”; Ulusal Yarışma’yı “Beni Sevenler Listesi” kazandı. En İyi Belgesel Ödülü’ne Yusuf Emre Yalçın’ın yönettiği “Anima”, En İyi Kısa Film Ödülü’ne Serhat Karaaslan’ın yönettiği “Suçlular” layık gördü. Sinema Onur Ödülleri ise Çetin İnanç, Suna Selen, Salih Güney ve Belkıs Özener’e sunuldu.

ULUSAL VE ULUSALARAR­ASI YARIŞMA

Ulusal Yarışma’da En İyi Film Emre Erdoğdu’nun yönettiği “Beni Sevenler Listesi” seçildi. En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo Ödülü, Çatlak filmiyle Fikret Reyhan’a verildi. Onat Kutlar anısına takdim edilen Jüri Özel Ödülü’ne Tufan Taştan’ın yönettiği Sen Ben Lenin layık görüldü. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Dirlik Düzenlik filmindeki rolüyle Asiye Dinçsoy’a ve Sardunya filmindeki rolüyle İlayda Elif Elhih’e verilirken En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü Beni Sevenler Listesi filmindeki rolüyle Halil Babür kazandı. Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü ise Çağıl Bocut’un Sardunya filmine gitti.

Uluslarara­sı Yarışma’da En İyi Film Madiano Marcheti’nin yönettiği “Madalena” seçildi. Jüri Özel Ödülü George Peter Barbari’nin yönettiği Bekâretin Sonu ve Thomas Imbach’ın yönettiği Nemesis filmlerine verildi.

FIPRESCI ÖDÜLLERİ

Uluslarara­sı Sinema Eleştirmen­leri Birlikleri Federasyon­u (FIPRESCI) İstanbul Film Festivali kapsamında iki filme FIPRESCI Ödülü verdi. FIPRESCI Ödüllerini Uluslarara­sı Yarışma’da George Peter Barbari’nin yönettiği Bekâretin Sonu, Ulusal Yarışma’da Fikret Reyhan’ın yönettiği Çatlak kazandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? Fotoğraf: Selçuk Polar ??
Fotoğraf: Selçuk Polar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye