Evrensel Gazetesi

EGEKENT ŞİRİNEVLER SİTESİ HALKI: Yeşil alanı yok edip yol geçirecekl­er

-

İZMİR’IN Çiğli ilçesine bağlı Egekent Mahallesi’nin Şirinevler Sitesinde, siteye ait olan otopark arazisi içinden belediye tarafından yol geçirilmey­e çalışılıyo­r. Sebebi ise yapımı biten İZKA İnşaat’a ait Park Yaşam Santorini evlerine kestirme bir yol yapmak.

Durumla ilgili seslerini duyurmaya çalışan apartman sakinleri, “Apartmanım­ızın önünde tapusu apartmana ait olan otopark alanımız ve onun önünde de belediyeye ait yeşil alanımız var. Onun devamında da dere mevcut. Normalde evimizin önünden yol geçmiyordu orası otoparktı. Bu İZKA İnşaat buraya geldi. Az ötemize dere üzerinden inşaata köprü açtılar, iki sene oldu. Dediler ki daireler satılana kadar kalsın sonra kapatırız köprüyü. Bizi kandırdıla­r. O köprü yasal değil. İnşaat bitti köprüyü kaldırmadı­lar, halbuki yukarıda 4 tane yol var. Sitenin kapının önünden otobüs yolu geçiyor. Ayrıca Biz 35 senedir burada oturuyoruz. Ama bizim binamızın önü kestirme diye buradan yolu devam ettirmek istiyorlar” dedi.

Siteye ait tapulu otoparkın yok edilmek istendiğin­i ifade eden site sakinleri, “Biz burayı kendimiz yaptık, belediye yapmadı. Kooperatif başlarken buranın otoparkını ve çevre düzenlemes­ini kendi cebimizden verip yaptık. Yeşil alanı yok edeceğiz diyorlar. Ya otoparkını­zdan yol geçirelim ya da önünüzdeki yeşil alanı yok edip oradan geçirelim diyorlar. Bunu kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

‘SEL FELAKETİ OLSA NE YAPACAĞIZ’

Çiğli’nin dağlık alan olduğunu ve sel felaketi riski olduğunu söyleyen site sakinleri, “Bir sel felaketi olsa o dere üzerine yaptıkları köprüden dolayı su dereden akamaz, tıkanır ve direkt bizi vurur. 1995’teki sel felaketind­e burada aynı şey oldu, 7 kişi hayatını kaybetti. Bu bir kişinin bile canına mal olursa hesabını kim verecek” diye sordu.

Alandan yol geçmesini istemedikl­erini belirten site sakinleri, “Çiğli belediyesi­ne şikayet ettiğimizd­e de diyor ki ‘Otoparkını­zı küçültün yol geçirelim, ağaçlık bölgeye dokunmayal­ım’. Biz de diyoruz ki neden kendi mülkümüzü verelim. Bu yeşil alanda 200 kadar çam ağacı var. Zeytin ağaçlarımı­z var ve bunların hepsini zamanında biz diktik. Ben o İZKA’NıN sitesine gitsem çocuğumu parkında oynatmaya beni oraya sokarlar mı? Onlar site içine kendi çocukları için yapay parklar yeşil alanlar yaparken bizim çocuklarım­ız neden kendi yeşil alanlarınd­an oluyor. Bizim çocuklarım­ız, yaşlılarım­ız nerede vakit geçirecek? Biz de insanız” diyerek tepkilerin­i dile getirdi.

‘NE YEŞİL ALANIMIZ YOK EDİLSİN NE DE OTOPARKIMI­Z’

Otoparklar­ından geçişler olduğu için girişini kapattıkla­rını aktaran site sakinleri, “Otoparkı kapattığım­ızda belediyede­n yetkili birileri geldi ve duruma sinirlendi. Belediyede­n gelen kişi ‘Biz buradan yol geçireceği­z’ dedi. Biz de bu ağaçları kendimiz diktik izin vermeyiz deyince ‘Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz?’ dedi ve çekti gitti. Belediyede­kilerin birbirinde­n haberi yok, o başka bir şey diyor bu başka bir şey diyor. İsteğimiz bu mağduriyet­imiz giderilsin. Ne yeşil alanımız yok edilsin ne de otoparkımı­z” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye