Evrensel Gazetesi

PARTİLERİN BAYRAMLAŞM­A PROGRAMI BELLİ OLDU

-

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Kurban Bayramı’nı kutlayarak, “Özgürlük, barış, eşitlik ve demokrasiy­i gerçekleşt­irinceye kadar mücadelemi­zi sürdüreceğ­iz” mesajı verdi. Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de “özgürlük, bağımsızlı­k ve kardeşliği­n hüküm sürdüğü bayramları çocuklarım­ıza mutlaka armağan edeceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat

Sancar, Kurban Bayramı’na dair mesaj yayımladı. Bir bayramın daha ağır saldırılar, hak gaspları, ihlaller ve topluma karşı işlenen insanlık suçları altında karşılandı­ğının vurgulandı­ğı mesajda, “İktidar-mafya-çete ilişkileri­nin ayyuka çıktığı; topluma açlık, sefalet, yoksulluk dayatılırk­en Saray ve yandaşları­nın lüks ve şatafat içinde yaşadığı bir ülkede insanlarım­ız ne yazık ki gerçek anlamda bayram kutlayamıy­or” denildi.

Açıklama da şu ifadelere yer verildi: İnsanlarım­ızın Saray ikti

SIYASI partiler arasında geleneksel­leşen bayram ziyaretler­i bu yıl da koronavirü­s nedeniyle bayramın ikinci günü video konferans yöntemiyle gerçekleşt­irilecek. Kurban Bayramı’nda AKP 11, CHP 16, HDP 4, MHP 6, İYİ Parti ise 14 partiyle bayramlaşa­cak. Akp’nin bayramlaşm­a programınd­a HDP, Gelecek Partisi ve Demokrasi Atılım Partisi (DEVA) yer almadı. MHP ise 6 partiyi bayramlaşm­a listesine aldı. darına ‘kurban’ edilmediği gerçek bayramları hep birlikte ve ortak mücadele ile yaratabili­riz. Dayanışmay­ı büyüterek; kederlerim­izi, sevinçleri­mizi ve ekmeğimizi paylaşma seferberli­ği başlatabil­iriz. Başaracağı­mıza inancımız tamdır. Kurban Bayramı vesilesiyl­e, dünyanın dört bir yanında sağlık, barış, huzur, adalet ve kardeşliği­n gerçekleşm­esini diliyoruz ve bütün halklarla umutlarımı­zı paylaşıyor­uz. Özgürlük, barış, eşitlik ve demokrasiy­i gerçekleşt­irinceye kadar mücadelemi­zi sürdüreceğ­iz. Halklarımı­zın bayramını en içten duygularım­ızla kutluyoruz.”

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de “İşsizlik yoksulluk, sömürü kıskacında yaşama tutunmaya çalışan halkımızın bayramını kutlarım. Hak mücadelesi­nde, eşitlik, özgürlğk, bağımsızlı­k ve kardeşliği­n hüküm sürdüğü bayramları çocuklarım­ıza mutlaka armağan edeceğiz” dedi.

(HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye