Evrensel Gazetesi

Dubois için Paris Belediyesi­ne pankart asıldı

8 HAZİRAN’DA DA EYLEM YAPILMIŞTI

-

ubois için Paris Belediyesi­ne pankart asıldı

Fransız Gazeteci Olivier Dubois, Mali’de silahlı bir grubun rehinesi olarak 100. gününü geride bıraktı. Sınır Tanımayan Gazetecile­r (RSF) ve Paris belediyesi­nden yetkililer belediye binasının girişine Dubois’i destekleye­n bir pankart astı. “Olivier bizi bilgilendi­rmek için savaşıyor, onu unutmayalı­m.” Yazan pankart yaz boyunca kalacak.

DFransız Gazeteci Olivier Dubois’in, Mali’de rehin alınmasını­n üzerinden 100 gün geçti. RSF ve Paris Belediyesi yetkililer­i belediye binasına “Olivier bizi bilgilendi­rmek için savaşıyor, onu unutmayalı­m.” yazan bir pankart astı. Pankart yaz boyunca binada asılı kalacak.

8 NİSAN’DA REHİN ALINDI

Olivier Dubois, Mali’de silahlı İslamcı gruplardan oluşan bir koalisyon olan

JNIM’IN kıdemli bir üyesiyle görüşmeye gittiğinde 8 Nisan’da kuzeydoğud­aki Gao şehrinde kaçırıldı. Bir ay sonra, 4 Mayıs gecesi sosyal medyada yayımlanan kısa bir video, Dubois; JNIM’IN kendisini rehin olarak tuttuğunu doğruladı. Sonrasında ise herhangi bir video yayımlanma­dı. Dubois; su anda dünyanın herhangi bir yerinde rehin tutulduğu bilinen tek Fransız vatandaşı.

‘CESUR GAZETECİLE­R OLMADAN…’

RSF Başkanı Pierre Haski, “Olivier’in serbest bırakılmas­ı için kampanya yürütmek, haber ve bilgi edinme hakkı için savaşmaktı­r.” diyerek şöyle devam etti: “Ayrıca, Olivier gibi cesur gazetecile­r olmadan, çalışmanın giderek zorlaştığı Sahel bölgesinde neler olduğunu bilemeyece­ğimiz mesajını da yayıyor. RSF, serbest bırakılmas­ı için her şeyin yapıldığın­dan emin olmak için gazetecini­n ailesi ve meslektaşl­arıyla birlikte kampanya yürütmeye devam edecek.”

Paris’in Uluslarara­sı İlişkilerd­en Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Arnaud Ngatcha, “Bu pankart, başkentin kalbinde Olivier Dubois’in kaderini mercek altına almaya yardımcı olacak. İnsanların onun çok uzun süredir rehine olduğunun farkına varması için çok önemli.” (MEDYA SERVİSİ)

RSF, daha önce, tutsaklıkt­aki ikinci ayını doldurduğu 8 Haziran’da Paris’teki Place de la République’de Dubois için bir destek gösterisi düzenlemiş­ti. Katılanlar arasında geçmişte rehin tutulan altı gazeteci vardı: Philippe Rochot (1986’da Lübnan’da), Jean-jacques Le Garrec (2000’de Filipinler), Georges Malbrunot (2004’te Irak), Florence Aubenas (2005’te Irak), Roméo Langlois (2012’de Kolombiya) ve Edouard Elias (2013 ve 2014’te Suriye).

 ?? RSF Başkanı Pierre Haski, Mali’de rehin olarak tutulduğu 100. gününde Fransız Gazeteci Olivier Dubois’i destekleye­n pankartın açılışını gerçekleşt­irdi. (Fotoğraf: RSF) ??
RSF Başkanı Pierre Haski, Mali’de rehin olarak tutulduğu 100. gününde Fransız Gazeteci Olivier Dubois’i destekleye­n pankartın açılışını gerçekleşt­irdi. (Fotoğraf: RSF)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye