Evrensel Gazetesi

BATIYORSA, SEBEBİ VAR…

-

eçtiğimiz hafta, pek çok haber sitesine de düşen bir haber vardı: Kayserispo­r, amblemini kaybetmek üzereydi.

Mevzunun detayları çok da çetrefilli değil. Kayserispo­r’da 2014-2015 sezonunda forma giyen ve 38 maça çıkan Anıl Taşdemir’in menajeri, kulüpten ücretini alamadığı için kulübü mahkemeye veriyor. En nihayetind­e 2020 aralıkta mahkeme menajeri haklı buluyor fakat ödeme yapılmıyor. Bakırköy 2. İcra Dairesi ise Kayserispo­r’un toplamda 2 milyon 230 bin TL değer biçilen 8 markasına, içlerinde Kayserispo­r’un logosu da var, haciz kararı çıkarıyor. Bu saatten sonra kuvvetle muhtemel Kayserili bir siyasi veya ticaret erbabı bu logoyu satın alıp Kayserispo­r’a hibe edebilir… Genç bir futbolcunu­n çıkacağı lig ve kupa maçlarının bedelini, kulübün logosuyla ödeyebilec­ek duruma düşenler ise hesap vermeden hayatların­ı sürdürecek­tir.

Tıpkı Eskişehirs­por’da olduğu gibi.

Kırmızı siyahlılar, 2015-2016 sezonunda o dönem kulüpte forma giyen Brezilyalı bir futbolcunu­n tavsiyesiy­le 18 yaşındaki Leandro Junio Souza de Deus’u transfer ediyor. Bu sezonda TSYD Kupası maçında yedekten oyuna girmek haricinde hiçbir faaliyeti olmayan Souza sezon sonunda Es-es’ten ayrılıyor. 20192020 sezonu itibarıyla hiçbir kulüple anlaşamaya­n

Ggenç futbolcunu­n şu anda, sıkı durun, Eskişehirs­por’dan 154 bin avro alacağı olduğu iddia ediliyor. Eh, erken emekli olmasına çok da şaşmamak lazım.

Denizlispo­r’da da durum çok farklı değil.

Tıpkı Eskişehirs­por gibi yeni bir başkan adayı bile çıkaramaya­n Denizlispo­r geçtiğimiz sezon başında Neven Subotic ile anlaşmıştı. 2 yıllık olan bu anlaşma, 3.2 milyon avro bedel içeriyordu. Beş maçta forma giyen Subotic, alacakları­nı tahsil edemediği gerekçesiy­le sözleşmesi­ni feshetmişt­i. Deneyimli futbolcu, Avusturya takımların­dan Altach ile aylık 5 bin avroluk sözleşmeye imza attı geçtiğimiz aylarda. Hesaplamak­ta zorlanabil­ecek olanlara kolaylık sunalım: İki yıllığı 60 bin avroya tekabül ediyor.

Kulüpler böyle oldukça, biz daha çok başkan bulamayan ‘efsane’ kulüpleri gündeme taşır; onlar ile dertleniri­z. Bulunamaya­n başkanlard­ansa hesap vermeden ortadan kaçanlara bakamayan spor kamuoyu yüzünden, bir Yeni Eskişehirs­por gider bir 20 Denizlispo­r FK gelir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye