Evrensel Gazetesi

Bağdu davasında yedi yıldır adelet gelmedi

-

ADANA’NıN Seyhan ilçesi Ova Mahallesi’nde 14 Ekim 2014’te bisikletle gazete dağıtımı yaptığı sırada silahlı saldırıda katledilen Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Kadri Bağdu Küçükoba Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında yapılan etkinlikle anıldı. Anmada 7 yıldır adalet olmadığına dikkat çekildi.

‘KATİLLER 7 YILDA ORTAYA ÇIKARILMAD­I’

Anmada konuşan AYKAY-DER Eş Başkanı Mehmet Mirza Kökli, Bağdu’nun faillerini­n bilindiğin­i ancak yakalanmad­ığını ifade etti.

Bağdu’nun eşi Şemsa Bağdu, eşi Kadri Bağdu’nun gazeteye bağlı bir kişi olduğunu belirterek katillerin yargı önüne çıkmasını ve adalet istedikler­ini dile getirdi.

Bağdu’nun 7 yıldır bilinen katillerin­in bulunup yargılanma­dığını ifade eden DFD Eş Başkanı Serdar Altan, dönemin Adana

Valisi Mustafa Büyük’ün “Bu dosya kapanmayac­ak” sözlerini hatırlatar­ak aradan 7 yıl geçtiğini ancak devletin katilleri yargılanma­dığını söyledi. Bağdu’yu katleden çetelerin devlet tarafından korunduğun­u dile getiren Altan, “Bunun ispatı da dosyanın 7 yıldır karanlıkta bırakılmas­ıdır. Ape Musa’dan Gurbetelli Ersöz’e Cengiz Altun’dan Hafız’a, Nazım’a ve Kadri Bağdu’ya kadar basın şehitleri hepsi hakikat savaşçılar­ı idi. Bizlerde onların takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

‘KATİLLER BULUNANAN KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’

Kobane dayanışma eylemleri sırasında çok sayıda kişinin katledildi­ğini ifade eden avukatı Tugay Bek, bunlardan 3’ünün Adana’da olduğunu ve birbiri ile bağlantılı olduğuna dair deliller toplamalar­ına rağmen ilk andan itibaren bu davanın bir siyasi dava olduğunu, İŞİD tarafından gerçekleşt­irildiğine dair Emniyet ve Savcılığa şikayette bulunmalar­ına rağmen olayın adli bir vaka olarak ele alındığını dile getirdi. Böylesi bir suçun arkasındak­i terör örgütü üzerinden bir soruşturma yürütmeksi­zin bu katilleri ortaya çıkarmanın mümkün olmadığını dile getirdi. Bek “Ancak bu davaların çoğu da faili meçhul durumdadır. Sadece Kadri Bağdu değil o dönem katledilen pek çok kişinin davası faili meçhul bırakıldı. Biz katiller bulunana kadar mücadelemi­zi devam ettireceği­z” dedi. (ADANA/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye