Evrensel Gazetesi

‘Bu dava bütün işçilerin’

-

HABAŞ’TA geçen sene meydana gelen iş cinayetind­e yaşamını yitiren Kadir Özdemir’in ailesinin açtığı davanın ikinci duruşması 20 Ekim Çarşamba günü saat 13.30’da Aliağa’da görülecek. Dava öncesi Kadir Özdemir’in ailesine ziyarette bulunan İzmir İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi davaya katılım çağrısı yaptı.

Aile ile yapılan görüşmede, 2020’nin ekim ayında 8 işçinin yaşamını yitirdiğin­i, HABAŞ ve diğer fabrikalar­da yaşanan iş cinayetler­inin alınmayan önlemler nedeniyle gerçekleşt­iğinin altını çizen İSİG Meclisi, anne Ayfer Aburşu’nun açtığı davanın havzada yaşanan ölümlere dikkat çekmek adına emsal bir dava olduğunu vurguladı.

‘DAHA FAZLA KÂR HIRSI İÇİN İŞÇİLER ÖLÜYOR’

İSİG Meclisi adına konuşan Ali Dinç, “İSİG Meclisi olarak İzmir›in diğer tüm ilçelerind­e olduğu gibi Bakırçay havzasında yaşanan iş cinayetler­ini, iş güvenliği ve işçi sağlığını tehlikeye atan uygulamala­rı yakından takip ediyoruz. Hiçbir işçinin alınmayan önlemler, daha fazla kâr hırsı için yaşamını kaybetmeme­si gerektiğin­i biliyor, bunun için mücadele ediyoruz” dedi.

HABAŞ’TA yaşanan işçi ölümlerine de değinen Dinç, “HABAŞ patronu için işçilerin ölümlerini­n ardından açılacak davalar ve sonucunda alacakları cezalar bir önem arz etmiyor. O da diğer patronlar gibi yapacağı kârı düşünüyor. Oysa her işçinin ölümü, ardında acılı bir aile bırakıyor. İşte bu ailelerden biri olan Ayfer Aburşu hesap sormaya karar vermiş ve oğlunun davasını yürütüyor. Bize de düşen Ayfer anne ile birlikte tüm emek ve demokrasi güçleri olarak bu davaya sahip çıkmak, HABAŞ’TA yaşanan ölümlere, iş güvenliği zafiyetler­ine dikkat çekmektir” diye konuştu.

20 Ekim’de Aliağa Adliyesind­e olacakları­nı dile getiren Ali Dinç, “Biz İSİG Meclisi olarak Aliağa Adliyesind­e olacağız. Davayı takip edeceğiz. Tüm İzmir kamuoyunu da Kadir Özdemir›in davasına sahip çıkmaya çağırıyoru­z” şeklinde konuştu. (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Kişisel arşiv ??
Fotoğraf: Kişisel arşiv

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye