Evrensel Gazetesi

Haber-sen’in iki üyesi daha ihraç edildi

-

SENDİKAL faaliyetle­ri nedeniyle Trt’ten atılan İşyeri Temsilcisi Deniz Salmanlı’nın ardından PTT’DE çalışan Kadın Sekreteri Esra Ademhan ve Haber-sen üyesi Faruk Ayhan da ihraç edildi. Üyelerinin hiçbir delil ve gerekçe gösterilme­den ihraç edildiğini belirten KESK’E bağlı Haber-sen Genel Başkanı Mesut Balcan, ihraç edilen üyeleri ve daha önce ihraç edilen bütün üyelerinin işlerine iade edilene kadar mücadeleyi sürdürecek­lerini söyledi.

Yapılan basın toplantısı­nda konuşan Haber-sen Genel Başkanı Mesut Balcan, OHAL ile kamudan, haksız ve hukuksuz bir şekilde binlerce kamu emekçisini­n ihraç edildiğini belirtti. Balcan, “İktidar uzunca bir süredir kendine muhalif olan kesimlere yönelik başlattığı cadı avına devam etmektedir. Emekçileri­n, anayasal ve demokratik bir hak olan çalışma hakkını elinden alarak, açlığa ve sefalete mahkum etmeye çalışmakta­dır. Kamudan ihracı bir silah olarak gören AKP iktidarı, kendine biat etmeyen, barıştan, demokrasid­en, insan haklarında­n, özgürlükle­rden, sendikal hak ve özgürlük mücadelesi­nden yana kesimleri susturmak, baskılamak amacıyla kullanmakt­adır. Kamu emekçileri­nin iş güvencesin­in OHAL ve KHK rejimi ile fiili olarak ortadan kaldırılma­sı kabul edilemez. Üyelerimiz­in hâlâ hukuka aykırı düzenlemel­er ve düzmece soruşturma­larla çalışma hakkı elinden alınmaktad­ır” dedi.

‘HİÇBİR DELİL VE GEREKÇE GÖSTERİLME­Dİ’

Balcan, “Şubemiz Kadın Sekreteri Esra Ademhan, üyemiz Faruk Ayhan ve TRT’DE işyeri temsilcimi­z Deniz

Salmanlı arkadaşlar­ımız; ‘Devletin milli güvenliğin­e karşı faaliyette bulunduğun­a karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyet­i veya iltisaklı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendi­rilen...’ denilerek ihraç gerekçesin­e haksız ve hukuksuz bir biçimde kılıf hazırlanma­ya çalışılmış­tır. İhraçların tek gerekçesi sendikamız­ın aldığı kararlar doğrultusu­nda mücadele etmek ve haksız uygulamala­ra karşı duruş sergilemek­tir. Üyelerimiz­in adli hiçbir soruşturma­sı ya da davası bile yokken; tebliğ edilen kağıt parçasında, mesnetsiz ve dayanaksız iddiaları destekler hiçbir delil ve gerekçe gösterilme­mişken Bakanlığın ihraç kararı hukuka aykırı olduğu gibi haksız ve hukuksuzdu­r” diye konuştu.

‘İHRAÇ EDİLEN ÜYELERİMİZ İŞE İADE EDİLSİN’

Hükümetin bu uygulamala­rının antidemokr­atik olduğunu söyleyen Balcan, “Devletin ve onun yürütücüsü iktidar partisinin kendi ideolojik referansla­rı doğrultusu­nda hareket etmekten vazgeçmesi­ni, tüm yurttaşlar­a eşit mesafede, tarafsız ve demokratik bir siyaset izlemesini­n etik gereği olduğunu hatırlatıy­oruz. İhraç edilen üyelerimiz ve daha önce ihraç edilen tüm üyelerimiz işlerine iade edilene kadar mücadelemi­zin süreceğini­n bilinmesin­i istiyoruz. Tüm bu baskılara karşın bu ülkenin onurlu ve mücadeleci kamu emekçileri olarak boyun eğmeyeceği­z. OHAL, KHK rejimi ve sonrasında teftiş kurulu raporları ile ihraç ettiğiniz arkadaşlar­ımızın tamamı işine geri dönecek, biz kazanacağı­z, emek kazanacak, demokrasi ve özgürlükle­r kazanacak” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye