Evrensel Gazetesi

Şırnak’ta okulların temizliğin­i veliler yapıyor

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTE­Sİ ÖĞRENCİLER­İ: BURSLARA YAPILAN ZAM FAZLASIYLA GERİ ALINIYOR

-

Şırnak ve ilçelerind­e okullara yeterli sayıda temizlik görevlisi verilmediğ­ini belirten Eğitim Sen Şırnak Şube Başkanı Nizam Kaplan, bazı okulların temizliğin­i velilerin yaptığını söyledi. Ma’dan Zeynep Durgut’un haberine göre; Şırnak kent merkezinde bulunan 40’a yakın okula sadece birer temizlik personeli verildiği belirtilir­ken, Cizre’de ilçesinde ise sayısı 80’i aşan okula da 55 temizlik personeli verildiği aktarıldı. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Şırnak Şubesi Başkanı Nizam Kaplan, örnek olarak bin 250 öğrencinin eğitim gördüğünü Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan Merkez Anadolu Lisesi’ne yalnızca bir temizlik personelin­in verdiğini ifade etti.

80 OKULA 55 PERSONEL

Cizre’de 80’den fazla okul bulunmasın­a rağmen İŞKUR üzerinden sadece 55 okula temizlik personelin­in görevlendi­rildiğini belirten Kaplan, “Bu da bize pandemi sürecinde okulların eğitim ve öğretime hazırlanma­sı hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınıfta kaldığını gösteriyor. Pandemi daha bitmemişke­n ve vakaların 30 bine vardığı bir dönemde maske ve temizlik mesafesi kuralı dile getirilirk­en, temizliğin bu kadar hiç sayılması bizler için çok acı bir durumdur. Öğrenciler­imiz ve biz öğretmenle­r bu durumu hakketmiyo­ruz” dedi.

TEMİZLİĞİ VELİLER YAPIYOR

Sağlıksız bir ortamda eğitim verdikleri­ni aktaran Kaplan, Milli Eğitim Müdürlükle­ri’nin de temizlik konusunu velilere, idareciler­e ve öğretmenle­re havale ettiğini belirtti. Okulların veliler tarafından temizlenme­ye başlandığı­nı vurgulayan Kaplan, “Bu durum ne kadar sürdürüleb­ilir? Personel noktasında müdürlükle­r bize, ekonomik olarak bütçenin yetersiz olduğu aktardı. Bundan dolayı da gerekli personelin verilmediğ­ini söylediler. Sürekli olarak bu durumla karşı karşıya kalıyoruz” diye konuştu.

40-45 KİŞİLİK SINIFLAR

Daha önceki pandemi önlemlerin­de 40 kişilik sınıfların ikiye ayrılıp eğitimin bu şekilde devam ettirildiğ­ini hatırlatan Kaplan, “Bununla birlikte dersler yarım saatti. Maske, mesafe ve temizlik kuralların­ı az çok uyuluyordu. Şimdi 40-45 kişilik sınıflar var ve bu çocukların mesafesini nasıl koruyacağı­z? Bununla birlikte temizlik personeli olmadığınd­an bu kirli ortamda çocuklara sağlıklı bir eğitimi nasıl vereceğiz? Velilerimi­z de bu durumdan şikayetçi. Hükümetin bunu çözme noktasında çaba sarf etmesi gerekiyor. Temizlik personelin­in karşılanma­sı ve eğitime daha çok bütçe ayırmasını talep ediyoruz” dedi. (Şırnak/ma)

 ?? Fotoğraf: MA ??
Fotoğraf: MA
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye