Evrensel Gazetesi

41 belgeselin yer aldığı BIFED başladı

-

8’İNCİ defa düzenlenen Bozcaada Uluslarara­sı Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) Çarşamba günü başladı. Çevrimiçi olarak 19

Ekim’e dek sürecek festivalin açılış gününde toplam bin 108 izlenme sayısına ulaşıldı.

Bu yıl 13-19 Ekim tarihleri arasında, bifed. org adresinden çevrimiçi ve ücretsiz olarak yayında olan Bozcaada Uluslarara­sı Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) açılış programı ile resmen başladı. Toplam dört kategoride 41 belgeselin izleyici ile buluştuğu festivalde her kategoride­ki filmler için 250 kişilik izleyici kontenjanı bulunuyor.

BIFED’DE Fethi Kayaalp Büyük Ödülü için 13 farklı ülkeden toplamda 15 film yarışıyor. Bu filmlerden ikisi ise Türkiye’den. Gaia Öğrenci Ödülü kategorisi­nde yarışacak 7 film bulunuyor.

Her yıl geleneksel­leşen Panorama ve Özel Gösterim bölümünde gösterilec­ek 17 film ile birlikte festival süresince toplam 41 film dünyanın birçok noktasında­ki izleyicile­rle buluşmak için www.bifed.org sitesinde hazır bulunuyor.

Festivalin ilk gününde filmlerin izlenme sayısı bin 100’ü aştı. Festivalin başladığı çarşamba günü 220 tekil izleyicini­n ilgi gösterdiği belgeselle­r 19 Ekim’e dek herhangi bir kayıt gerektirme­den BIFED’IN internet sitesinden izlenebile­cek. Festivalin bu yılki kazananı BIFED’IN YouTube kanalında 17 Ekim Pazar 20.00’de gerçekleşe­cek ödül töreninde açıklanaca­k. Festivalde­ki belgeselle­r ise 19 Ekim Salı günü gece yarısına dek izlenebile­cek.

HOLZER: BÜYÜK ŞİRKETLER UMARIM SAMİMİDİR

Bozcaada Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi Sinematek Sinemaevi iş birliğiyle gerçekleşt­irilen festivalin açılışı dün Bozcaada’da gerçekleşt­i ve çevrimiçi olarak yayınlandı. Açılışta konuşan Festival Yönetmeni Petra Holzer, “Eskiden ülkemizde çevre ve ekoloji kavramları­nı kimse ciddiye almazdı. Özellikle de büyük şirketler. Şu sıralar herkes çevreden bahsediyor. Umarım bu, aldırmamak gibi bir durumdan yeşil badana (greenwashi­ng) gibi bir duruma geçişin alametleri değildir. Umarım samimidir. Samimi olmak zorunda. İşte biz, yaklaşık on beş kişi, tüm yıl bunun için çalışıyoru­z.” açıklaması­nı yaptı. (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: BİFED ??
Fotoğraf: BİFED

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye