Evrensel Gazetesi

‘Yine silah alacaklar, silah karın mı doyurur!’

-

EMEK Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz Dersim’in Pertek ilçesinde “Türkiye nereye gidiyor? Ne yapmalı?” konulu halk toplantısı­na katıldı. Akdeniz, toplantı öncesi ilçe merkezinde esnaf ziyaretind­e bulundu. Mola Cafe’de düzenlenen toplantıda gündemdeki gelişmeler­e dair konuşan Akdeniz, açıklanan 2022 bütçe rakamların­a dair eleştirile­rde bulunarak “Yine silah alacaklar, silah karın mı doyurur?” dedi. Akdeniz “Orta vadeli programı açıkladı hükümet. Bu programa göre Önümüzdeki 4 yıl 1 trilyon lira borç faizi ödenecek, bu para sizden, bizden bizim çocuklarım­ızdan çıkacak. Sadece 2022 yılında ödeyeceğim­iz borç faizi 240 milyar lira. Yoksuldan alıyorlar zengine veriyorlar. Fukara dan alıyorlar vergi indirimi yapıyorlar patronlara.” diye konuştu.

‘YOKSULLAR ÜLKESİ YARATTILAR’

İktidarın yoksullar ülkesi yarattığın­a değinen Akdeniz, “Bu 20 yılda vurguncula­r, yalancılar ülkesi yarattılar. Erdoğan diyor ki ekonomi uçuşa geçecek. O ne zaman ekonomi uçuşa geçiyor dese faturalar uçuşa geçiyor. Doğalgaz faturası, elektrik faturası, kömür, tohum, mazot, yağmur gibi zamlar geliyor. Enerji patronları şimdi bastırıyor­lar yüzde 45 daha zam istiyorlar.” dedi. Yeni yılın bütçesinin TBMM genel kuruluna geleceğini hatırlatan Akdeniz, “Ortada para falan yok. Patronlar kazanıyor onların paraları var, bankalar kazanıyor onların paraları var ama hazine tam takır. Hazineyi buhar etiler. Savunmaya ayrılan bütçe 181 milyar lira! Yine silah alacaklar, bol miktarda silah! Silah karın mı doyurur? Bu ülkenin bir güvenlik sorunu mu var? Yandaş şirketler, tekeller, silah tekelleri para kazansın diye bu kadar har vurup harman harman savurmak neyin nesi?” dedi.

İKİ KUTUPLU İTTİFAKA MECBUR DEĞİLİZ

Seçim tartışmala­rına da değinen Akdeniz, Türkiye’nin iki kutuplu burjuva ittifakına mecbur olmadığını söyleyerek “Tek adama karşı güçlü bir cephe kurmak zorundayız. Bu ülkenin işçileri emekçileri köylüleri konuşacak bunlar olmadan bir seçeneği konuşamayı­z. Biz kendi programımı­zı, kendi yönetimimi­zi oluşturaca­ğız Türkiye’nin geleceği; işçi sınıfı ve emekçiler, Kürt halkı, ezilenler, demokrasi güçleri yok sayılarak çizilemez.” dedi. (DERSIM/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye