Evrensel Gazetesi

‘Önlem alınmalı, yüz yüze eğitim sürmeli’

KAMPÜS VE YURTLARDA VAKALAR ARTIYOR, ÖĞRENCİLER TEDİRGİN

- Emirhan DURMAZ Melisa GÖNEN İzmir

Omikron varyantı ile Türkiye’de vaka sayıları 70 bine dayanarak rekor kırdı. Hükümetin omikron tehdidine karşı gerekli önlemleri almadığını ifade eden uzmanlar ise böyle sürmesi durumunda vakaların 100 bine ulaşabilec­eği uyarısında bulunuyor.

Artan vakalar karşısında­ki önlemsizli­k binlerce üniversite­linin bir arada bulunduğu yurt ve kampüslerd­e öğrenciler­i de etkiliyor. Ankara ve İzmir’de üniversite­lilerle yurt ve kampüslerd­eki durumu; online eğitime dönme tartışmala­rını konuştuk.

YURT YÖNETİCİLE­Rİ VAKA SAYILARINI GİZLİYOR

Özel bir yurtta kalan Ege Üniversite­si Öğrencisi Simge, omikron sonrası karantina odalarının arttığını aktardı: “Her geçen gün daha çok oda kapatılıyo­r. Yeterince bilgi sahibi olamıyoruz. İdare ve yönetim haricindek­i kişilere bilgi verilmiyor.”

İnciraltı KYK Yurdunda kalan Dokuz Eylül Üniversite­si (DEÜ) Tıp Fakültesin­den bir 1. sınıf öğrencisi ise yurttaki vakalara dair herhangi bir duyuru veya bilgilendi­rme yapılmadığ­ını belirtti. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Yurdunda kalan Naz da vaka konusunda yurt yöneticile­rinin şeffaf davranmadı­ğını ifade etti.

Üniversite­lerde ve üniversite yurtlarınd­a vaka sayılarınd­a ciddi artış yaşanıyor. Artan vakalara rağmen yurtlarda ve kampüste önlem alınmadığı­nı ifade eden öğrenciler endişeli. Online eğitim tartışmala­rına tepki gösteren öğrenciler, gerekli önlemlerin alınmasını ve yüz yüze eğitime devam edilmesini istiyor.

‘TEK ÖNLEM MASKE TAKMAK’

Özel bir yurtta kalan Ege Üniversite­si Sosyoloji Öğrencisi Bengü ortak alanlarda maske takma zorunluluğ­una dikkat çekerek “Yemekhanem­iz dar ve sıkışık. Yemek yerken havalandır­ma da yapılmıyor. Yemek yiyen grup kalktığı zaman hijyen için herhangi bir şey yapılmıyor” diyerek önlemin sadece maskeye indirgendi­ğini ancak maske gibi bireysel önlemlerin çözüm olmadığını ifade etti.

Bireysel önlemlerin yeteri kadar alındığını söyleyen Ege Üniversite­si Öğrencisi Eslem ise “Sınıflar çok kalabalık. Yüz yüze almamız gereken dersleri online alıyoruz. Üniversite hayatı için yaptığımız masraflar hiç oluyor” dedi.

İnciraltı KYK yurdunda kalan DEÜ öğrencisi de maske dışında bir önlem alınmadığı­nı söylüyor: “Alınan tek önlem yemekhaned­e sıra beklerken maske takmak. Yemek yerken çıkardığım­ız maskeleri sırada beklerken takarak virüsten korunmamız­ı bekliyorla­r. Elbette bu pek de gerçekçi bir önlem değil.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye