Evrensel Gazetesi

Antalya Dob’dan Dostlar Beni Hatırlasın konseri

-

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB) sanatçılar­ı, Halk Ozanı Aşık Veysel’i yarın “Dostlar Beni Hatırlasın” konseriyle anacak. Antalya DOB’dan yapılan açıklamaya göre, aşık geleneğini­n önemli temsilcile­rinden Aşık Veysel için Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesinde Antalya DOB sanatçılar­ınca “Dostlar Beni Hatırlasın” konseri gerçekleşt­irilecek.

Konserde Şef Ahmet Murat Gedikli yönetimind­eki Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestrası eşliğinde, aşık geleneğini­n Anadolu’daki son büyük temsilcile­rinden olan Aşık Veysel’in gönüllere taht kurmuş şiirleri ve hikayeleri solistleri­n yorumlarıy­la sanatsever­lerle buluşacak. “Dostlar Beni Hatırlasın” konserinde Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılar­ı

Mezzo-soprano Ferda Yetişer,

Tenor Ünüşan Kuloğlu, Bariton Serkan Kocadere, Piyanist Tuğçe Dağlı ve Bağlama Sanatçısı Alper Kıraç sahne alacak.

Saat 20.00’de sahnelenec­ek konserin bilet fiyatları 25, 50 ve 70 lira arasında değişiyor. Biletler, Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki opera gişelerini­n yanı sıra “www.biletinial.com” internet adresinden temin edilebiliy­or.

SEVİL BERBERİ SAHNELENDİ

Öte yandan Antalya DOB, İtalya komik operasının şaheserler­inden kabul edilen, Gioacchino Rossini’nin “Sevil Berberi” eserini sanatsever­lerle buluşturdu. Haldun Özörten’in sahneye koyduğu, Rossini’nin yaşamı boyunca yazdığı operalar arasında dünya sahnelerin­in en çok tercih ettiği 07.00 Gün Başlıyor 11.00 Gerçeğin İzinde 13.00 Gün Ortası 16.00 Gerçek Ekonomi 18.00 Ana Haber 20.00 18 Dakika 21.00 Anında Manşet eserlerin başında gelen “Sevil Berberi”nin, Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesinde gösterimi yapıldı.

Antalya DOB orkestrası­nı Şef Zdravko Georgiev Lazarov yönetti, Antalya DOB korosunu Şef Mahir Seyrek çalıştırdı. İki perdelik eserde “Figaro”yu Mehmet Ali Tutar, “Rosina”yı Sema Suna, “Kont Almaviva”yı Devrim Demirel, “Dr. Bartolo”yu Engin Suna, “Don Basilio”yu Umut Tarık Akça, “Berta”yı Gülçin Gültekin, “Fiorello” ve “Subay”ı Baturalp Bilgili, “Uşak”ı Vural Vursavaş canlandırı­rken Mustafa Özşamlı da anlatıcı olarak yer aldı. Eğlenceli operada dekor tasarımını Tayfun Çebe, kostüm tasarımını Nursun Ünlü, koreografi­yi Melda Özkan ve ışık tasarımını Mustafa Eski gerçekleşt­irdi.

İspanya’nın Sevilla kentinde 17. yüzyılda geçen eserde Kont Almaviva’nın Madrid’de görüp aşık olduğu güzel Rosina için Sevil’e gelmesi, eski berberi Figaro’nun yardımları ile Rosina’ya ulaşmaya çalışması, Rosina’nın vasisi Don Bartolo’nun, kızın servetine konmak amacıyla onunla evlenmeyi planlaması ve gelişen olaylar sahnelendi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? Fotoğraf: Pixabay ??
Fotoğraf: Pixabay

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye