Evrensel Gazetesi

Genel Sağlık-İş: Ttb’nin yanındayız

-

Genel Sağlık-İş Sendikası Başkanı Uğur, Cumhurbaşk­anı tarafından bilimsel gerçekleri dile getirdiği için hedef gösterilen 70 bin hekimin meslek örgütü olan Ttb’nin yanında oldukların­ı duyurarak hekimlik andını hatırlattı.

enel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanlar­ı Sendikası (Genel Sağlık-İş) Genel Başkanı Derya Uğur, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın hedef aldığı Türk Tabipleri Birliğinin yanında oldukların­ı duyurdu.

G‘VERİLERİN AÇIKLANMAM­ASI TEREDDÜDÜN­Ü ARTIRIR’

Ttb’nin halkın sağlık hakkının ve toplum sağlığının korunmasın­ın, sağlık hizmetleri­nin geliştiril­mesinin temel güvencesi olan bir kurum olduğunu hatırlatan Uğur “Pandemide hassasiyet­le üzerinde durduğumuz konu sağlık hizmetleri­nin bilimsel temellere dayandırıl­masıdır. Dünyayı etkisi altına alan binlerce insanın yaşamına mal olan bir salgını önleyecek en etkili silah aşıdır. Ülkemizde de üretilen bir aşının salgını kontrol altına alma ihtimali gurur vericidir. Ancak Turkovac’a dair tüm bilimsel veriler bilim insanları ve kamuoyu ile paylaşılma­mıştır. Bilimsel verilerin açıklanmam­ış olması maalesef var olan aşı tereddüdün­ü daha da artıracakt­ır” dedi.

Fotoğraf: Genel Sağlık-İş HEKİM ANDINI HATIRLATTI

Bu çerçevede Ttb’nin Turkovac aşısının faz-3 çalışmalar­ının bilimsel ortamlarda değerlendi­rilmesi, ardından fazların sonuçları ve bilimsel verilerini­n paylaşılma­sı gerektiği yönündeki açıklamala­rının insan sağlığını her türlü çıkarın üstünde tutan anlayışın gereği olduğuna vurgu yapan Uğur “Hekimlik andında ifade edildiği gibi ‘Tehdit ediliyor olsa bile, tıbbi bilgisini, insan haklarını ve bireysel özgürlükle­ri çiğnemek için kullanmaya­cağına’ yemin eden 70 bin hekimin temsilcisi olan bir kurumun saygınlığı­nın zedelen

meye çalışılmas­ı kabul edilemez. Pandemi sürecini şeffaflıkt­an uzak yöneterek aşı tereddüdün­ü körükleyen siyasi iktidarın, aşı konusunda toplumu aydınlatar­ak aşı olunması çağrısı yapan kurumları hedef göstermesi yanlışını yanlışla örtme çabasıdır” dedi. Siyasi iktidarın, Refik Saydam Hıfzıssıhh­a Merkezinin toplum sağlığının korunmasın­a katkı sunabilmes­i için yeniden bağımsız yapısına kavuşturul­arak ivedilikle faaliyete geçirilmes­i çağrıların­a kulak tıkadığını hatırlatan Uğur, Genel Sağlık-İş olarak 70 bin hekimin temsilcisi olan Ttb’nin yanında oldukların­ı söyledi. (HABER MERKEZİ)

 ?? Tablo: Kadir Has Üniversite­si ??
Tablo: Kadir Has Üniversite­si
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye