Evrensel Gazetesi

Armudun sapı...

-

rın yitiren 3 küçük çocuğun şeker bile yiyemediği­ni. Nereden bileceksin?

Çiçeği burnunda yeni Maliye Bakanı’mız Nebati abimiz de aynı zamanda tekstil patronu ve akaryakıt istasyonla­rı varmış, MÜSİAD toplantısı­nda demiş ki “Biz Ortodoks politikala­rı bir tarafa koyduk. Artık heterodoks politikala­r olacak.” Valla biz fabrikada Bakan’ımızın ne demek istediğini pek anlamadık ama patron örgütleri kesin anlamıştır. Ama biz yine de Sayın Bakan’ımıza sormadan edemiyoruz. Nebati abi biz evimize gelen elektrik faturaları­nı ne yapalım? Bize de bir yol gösterir misin? Ne, ampulü mü söndürelim!

Bir de Kemal abimiz var. Geçenlerde en büyük patron örgütü TÜSİAD başkanını arayarak “Ülke yangın yeri, herkes konuşmalı, vatanını seven artık susmaz, susmamalı, susma zamanı değil” diyerek patronlara seslenmiş. Ah be Kemal abi, Koçlar, Sabancılar, Eczacıbaşı­lar, tekmili birden TÜSİAD, MÜSİAD, MESS... Patron örgütleri mi düşünüyor bu ülkeyi? Patronlar için vatan bankalarda­ki kasalarıdı­r. O kasalar da bizden çaldıkları­yla dolup taşmaktadı­r. Keşke Kemal abimiz metal işçilerine sefalet ücretlerin­i dayatan MESS patronları­na da iki kelam edebilseyd­i. TÜSİAD patronları­na sesinizi çıkarın diye akıl veren abimiz biz işçi ve emekçilere de “sakın ha sokağa çıkmayın,sandığı bekleyin” diyerek safını belli etmiş olmuyor mu?

İşte bu yüzden yeni bir seçeneğe ihtiyacımı­z var. Nasıl ki patronları­n kasalarını doldurmak için fabrikalar­da nefessiz çalıştırıl­ıyorsak, emeğin dünyası, çocuklarım­ızın geleceği için de bu seçeneğin hayat bulması için canla başla çalışıp katkı sunmak durumunday­ız. Aç midelerimi­zin gümbürtüsü­nün ayak seslerimiz­le birleşmesi­nden, sokağın sesinden korkuyorla­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye