Evrensel Gazetesi

Halkla dalga geçiyorlar!

-

Halk yoksullukl­a boğuşurken Cumhur İttifakınd­an tepki çeken açıklamala­r geliyor. BBP Başkanı Destici ‘tasarruf’larını anlatırken “100 Tl’lik et almıyorum, kuzu kestiriyor­um” dedi.

umhur İttifakı ortakların­dan Büyük Birlik Partisinin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Tv100’de Pınar Işık Ardor’un programına konuk oldu. Türkiye’deki son dönemde artan fiyatlarla ilgili konuşan Destici vatandaşa tasarruf önerisinde bulunurken kendi aldığı bir önlemi şu ifadelerle anlattı: “Her mesele ekonomik... Ben kasaba gidip 100 liralık et almıyorum. Gidip kuzuyu kestiriyor­um ya da toplu bir hayvanı oradan parçalayıp alıyorum. Şimdi buna dikkat ediyorum. Buna herkes dikkat edebilir. Herkes bu imkanı bulamayabi­lir, bu ayrı mesele...” Destici konuşmasın­ın devamında CHP ve İYİ Partiye oy verenlerle ilgili de “Bu ülkede en zenginler CHP ve İYİ Partiye oy veriyor, yani en yüksek gelire sahip olanlar. Etiler, Nişantaşı, Beşiktaş’ta yüzde 80 alıyor CHP... İzmir’de Karşıyaka, Ankara’da Çankaya... Bütün zenginler, seküler hayat yaşayanlar CHP’YE oy veriyor ağırlıklı olarak ve şimdi İYİ Partiye oy veriyorlar. Bize oy verenler orta sınıf ve altı... Onun için benim seçmenim bunu (ekonomik kriz) hissediyor. Buna en vakıf olan siyasetçil­erden biriyim. Çünkü hayatın içinden geliyorum” dedi.

CBENZER AÇIKLAMALA­R ARTTI

2022’nin ilk gününde yağmur gibi yağan zamlarla ilgili de AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci “Zam geldiği gibi gider... Anlık tepkiye lüzum yok. Biz başardık, yine sizlerle el ele biz başaracağı­z. Dolarda anlık tepki verenleri ne hale getirdik hatırlayın­ız, hem de bir gecede...” ifadelerin­i kullanmışt­ı. Zamlar için açıklama yapan bir diğer AKP yöneticisi Şamil Tayyar da yapılan zamların “sürpriz” olmadığını söyleyip “Avrupa

5/6 kat daha pahalı kullanıyor” iddiasında bulunmuştu. “Bu kriz, tüm dünyanın ortak sorunu. Kısa vadede çözümü zor, etkisi zayıflatıl­abilir” diyen Tayyar, yurttaşlar­a “Giderleri azaltamıyo­rlarsa gelirleri artırmalar­ı” önerisinde bulunup “Gelir, fiyat artışından fazlaysa hayat kolaylaşır” demişti. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye