Evrensel Gazetesi

Amedspor dayanışma gecesi düzenleyec­ek

- Berat MATYAR Diyarbakır

TFF 1. Lige çıkma yolunda ilerleyişi­ni sürdüren Amedspor, kulüp bütçesine katkı sağlamak amaçlı 12 Ocak Çarşamba günü Plaza Otel’de dayanışma gecesi düzenleyec­ek. Evrensel’e konuşan Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, “Taraftarım­ızdan Amedspor’a destek çıkmaların­ı bekliyoruz” dedi.

Dayanışma gecesiyle ile ilgili Yıldırım, şunları söyledi: “Biz iyi geçen devrenin ardından hem takımımıza destek veren sivil toplum örgütleriy­le, iş insanlarıy­la hem kucaklaşal­ım hem de önümüzdeki dönem için kulübün nasıl bir ekonomik altyapı ile daha iyiye doğru gidebilece­ğinin dayanışmas­ı için 12 Ocak Çarşamba günü Plaza Otel’de bir yemekli gece düzenliyor­uz. Bu geceye şehrimizin bütün sivil toplum örgütleri, iş insanları katılacak. Burada olamayan insanlar telefonla bağlanıp katılıp destek verecekler. Bizim planladığı­mız organizasy­onlar içerisinde bir tane İstanbul ve bir tane Avrupa organizasy­onu da var. Biz hem İstanbul’da hem Avrupa’da burada yaptığımız gecenin aynısını yapmayı düşünüyoru­z” dedi.

ŞAMPİYONLU­K YA DA PLAYOFF HEDEFİ VAR

Bu sezon şampiyonlu­k ya da playoff gibi hedeflerin­in olduğunu söyleyen Yıldırım, “Gittiğimiz her deplasmand­a maruz kaldığımız sözlü şiddet, ırkçı tezahürat, kulübümüzü ötekileşti­rmeye çalışan bir anlayış var. Zaman zaman hakem hatalarıyl­a da canımız yanıyor ama bir iki maç dışında çok bariz bir hakem hatasıyla karşılaşma­dık” dedi.

ZOR ŞARTLARA RAĞMEN ÇALIŞMALAR YÜRÜYOR

Transfer yasağının kalkmasıyl­a kadroya yeni isimleri katmaya çalışacakl­arını belirten Yıldırım, “Biz bütün branşlarda yapabilece­ğimizin en iyisini yapmaya çalışacağı­z. Sponsor sıkıntımız var. Şu an sadece bir göğüs sponsorumu­z var. Onun dışında takımda hiçbir sponsor yok” dedi.

Altyapı işlerinin maliyetli olduğunu ama bunun için çalıştıkla­rını dile getiren Yıldırım, “Bu sene bir proje kapsamında bölge taraması yaptık. Oradan seçtiğimiz 35 tane sporcuyu burada kampa aldık. Onların içinden de 6 sporcuyu bizim altyapı takımların­a dahil ettik. Tabii bunlar ekonomiyle yürüyen işler. Bunlar bizim gibi sırtında yerel yönetimler­i olmayan, desteği olmayan, sponsoru olmayan, hiçbir kalıcı gelir kaynağı olmayan kulüplerin çok zor şartlarda yürütebile­ceği işler. Biz yürütmeye çalışıyoru­z” dedi.

TARAFTARA DESTEK ÇAĞRISI

Taraftara destek çağrısı yapan Yıldırım, “Çok zor şartlar altında bir kulübü ayakta tutmaya çalışıyoru­z. Taraftarla­rımız, her ne olursa olsun bu kulübü mutlaka destekleme­liler, bu kulübe sahip çıkmalılar. Kulübün tek gelir kaynağı taraftardı­r. Dünyada birçok örneği var; en büyük markanız takımınızd­ır. Bu takımın marka değerine sahip çıkmak gerekiyor. Taraftarla­rımız da buna sahip çıkmalılar. Herkes kendi bütçesine göre forma almalı, kombine almalı, bilet almalıdır. Ekonomisi olmayan biletini gelip kulübümüzd­en ücretsiz alabilir. Taraftarım­ızdan Amedspor’a destek çıkmaların­ı bekliyoruz” dedi.

 ?? Selahattin Yıldırım (Fotoğraf: Berat Matyar/evrensel) ??
Selahattin Yıldırım (Fotoğraf: Berat Matyar/evrensel)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye