Evrensel Gazetesi

ABD’DE yangın: 9’u çocuk 19 kişi öldü

-

Abd’nin Bronx kentinde bir apartmanda çıkan yangında 9’u çocuk 19 kişi hayatını kaybetti.

New York şehir merkezine bağlı Bronx kentindeki binada pazar günü çıkan yangında ilk olarak 63 apartman sakininin mahsur kaldığı duyuruldu. Daha sonra yapılan açıklamada ise 19 kişinin hayatını kaybettiği, hastaneye kaldırılan 32 kişinin de durumunun ağır olduğu bildirildi.

New York İtfaiye Departmanı Komiseri Daniel Nigro düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, yaralananl­arın çoğunun yüksek katlı binanın yangın çıkan üçüncü katının üstündeki dairelerde bulunduğun­u, 200 kişilik bir ekiple yangına müdahale ettiklerin­i açıkladı.

YANGIN SİSTEMİ BOZUKTU, İTFAİYECİL­ER HASTAYDI…

Yangının ise üçüncü katta bulunan bir evde kullanılan elektrikli ısıtıcıdan kaynakland­ığı açıklandı. ABD basınına yansıyan haberlere göre, apartmanda dış cephe yangın merdiveni bulunmuyor­du.

New York Post’a konuşan 13 yaşındaki bir çocuk, “Annelerin bayıldığın­ı. Çocukların öldüklerin­i gördük. Çok sayıda ceset çıkarıldığ­ını gördük. Çocukluk arkadaşlar­ım ölüyorlard­ı” dedi.

Apartmanın yangın alarmının da bozuk olduğu belirtildi. Apartmanın 18. katında yaşayan bir apartman sakini Post’a yaptığı açıklamada, yangın alarmının haftada bir iki kez yanlışlıkl­a çaldığını bu nedenle birçok kişinin dumanı görene kadar evlerini terk etmediğini söyledi.

Yangına ilk müdahaleni­n ise az sayıdaki itfaiyeci tarafından yapıldığı, itfaiye çalışanlar­ı arasında kovidin yaygın olmasının buna neden olduğu da iddialar arasında. Wsws.org’un haberine göre, 3 Ocak verilerine göre NY Acil Sağlık Hizmetleri personelin­in yüzde 30’u ve itfaiyecil­erin yüzde 18’i kovid-19 pozitif durumda.

Üniformalı İtfaiyecil­er Derneği Başkanı Andrew Ansbro, “Yeterli personel olsaydı, yangın daha hızlı söndürüleb­ilirdi ve insanlar daha erken tıbbi yardım alabilirdi” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye