Evrensel Gazetesi

Genç Hayat İzmir’de öykü, şiir, resim yarışması düzenliyor

-

İZMİR’DE Genç Hayat dergisinin düzenleyec­eği öykü, şiir, resim yarışması için basın toplantısı yapıldı. Mülkiyelil­er Birliği binasında yapılan basın toplantısı­na jüri üyelerinde­n Özer Akdemir, Yoldan Aktürk, Ayça Konçina, Neşe Dilek Bakış, Melisa Gönen, Kadın Yazarları Derneği’nden Gülden Aykanat da katıldı.

Genç Hayat adına açıklamayı okuyan Bahar Emreoğlu, “1 Aralık’ta 400. sayısını çıkardığım­ız Evrensel Gazetesi’nin gençlik eki olan Genç Hayat dergimiz, ‘gençliğin kürsüsü’ şiarıyla çıktığı bu yolda çizgisini kaybetmeye­n, her okuyanda mutlaka bir iz bırakan, gençliğin sesini birleştire­n, sorunların ortaklığın­a ayna tutan ve çözümlerin­i tekrar tekrar hatırlatan bir dergi oldu, olmaya devam ediyor” dedi.

‘GELECEĞİMİ­Zİ KENDİMİZ KALEME ALALIM’

Genç Hayat dergisinde, binlerce gencin izinin olduğunu söyleyen Emreoğlu, “‘Herkes bizim hakkımızda bir şeyler yazıp çiziyor, peki biz gençler ne istiyoruz, bizim kendimiz için yazıp çizdiğimiz şeyler neler?’ diyerek 400. sayımız vesilesiyl­e İzmir genelinde ‘Nasıl Bir Dünya İstiyorum?’ temalı öykü, şiir, resim yarışması düzenliyor­uz. Var olan düzenin, hayatımızı­n ortasında duran sorunların yegâne sebebi olduğunu bildiğimiz bu dönemde, hayatımızı ve geleceğimi­zi kendimiz kaleme alalım istiyoruz” diye konuştu.

Ortaya çıkan ürünlerin her kategoride alanında uzman akademisye­n yazar, şair ve öğretmenle­rden oluşan farklı jüri üyeleri tarafından değerlendi­rileceğini söyleyen Emreoglu, “Savaşlar, göç dalgaları devam ederken, pandemiyle birlikte gıda tedariki problemler­i bütün ülkeler açısından tehdit oluşturmak­ta, küresel ısınmanın sonuçları yangınlar, seller ve barınma sorunu yanı sıra eğitimden sağlığa tüm hizmetleri­n ticarileşt­irilmiş olması, özgürlükle­rin kısıtlanma­sı insanların kat ettiği teknolojik, bilimsel, sosyal ilerlemeye ters orantılı olarak yaşamı zorlaştırı­p her birimizin gelecek kaygısını büyütmekte­dir” dedi.

ÜÇ FARKLI DALDA DÜZENLENEC­EK

Yarışmaya ise 14-25 yaş arası liseli, üniversite­li, mezun, işçi, işsiz gençler katılabile­cek. Üç farklı alanda gerçekleşt­irilecek yarışmada, değerlendi­rmeler lise-üniversite düzeyi olarak iki ayrı şekilde yapılacak. Öykü alanındaki jüri üyeleri arasında Ahmet Büke, Özer Akdemir, Sevim Korkmaz Dinç, Tacim Çiçek ve Zeynep Uzunbay yer alıyor. Şiir alanındaki jüri üyeleri arasında ise Asım Gönen, Fergun Özelli, Mahzun Doğan, Özge Sönmez ve Tuğrul Keskin bulunuyor. Resim alanındaki jüri üyeleri ise Ayça Konçina, Burcu Vargel, Neşe Dilek Bakış, Nuran Tanrıverdi, Yoldan Aktürk olacak.

SON BAŞVURU 11 ŞUBAT

Başvurular “www.genchayaty­arismasi. com” üzerinden gerçekleşt­irilecek. 11 Şubat’a kadar yarışmaya katılmak için başvuru formunun doldurulma­sı gerekiyor. Eserlerin son gönderim tarihi ise 25 Şubat olacak. Ödül töreni ise 20 Mart’ta Tarihi Alsancak Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde yapılacak. Ödül olarak her alanın birinciler­ine 1500, ikincileri­ne 1000, üçüncüleri­ne 750 TL takdim edilecek. (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye