Evrensel Gazetesi

DERİKLİ KADINLARDA­N ‘Rüzgarı hisset’ bisiklet turu

-

BİSİKLET tutkunu Sevdet Baki, Derik’te 75’in üzerinde kadına bisiklet sürmeyi öğretti. Yoğun talep üzerine Derik Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübünü (DEBİDOSK) kuran Sevdet Baki, soğuk havalara rağmen ‘Rüzgarı hisset’ organizasy­onu ile hafta sonları kırsal mahalleler­e bisiklet turları gerçekleşt­iriyor. Baki, yaz-kış demeden her hafta sonu yapılan etkinliğe kadınlar kadar erkeklerin de katılım gerçekleşt­irdiğini söyledi.

Derikli kadınlara gönüllü bisiklet eğitimi verdiğini kaydeden Baki, ‘Hiç bisiklet sürmeyi bilmeyen 75 kadın, 7 ay gibi kısa sürede bisiklet sürmeyi öğrendi. Aktif olarak her hafta sonu Derik’in herhangi bir köyüne gidiyoruz, hem uzun zamandır görmediğim­iz köylerimiz­i hem de hiç görmediğim­iz yerlere gidiyoruz. Bisiklet sporunu yaygınlaşt­ırmak istiyorum. Yakın zamanda Mardin Artuklu Üniversite­si öğrenciler­ine de ders vermeye başladım. Bisiklet eğitimine erkek arkadaşlar­ı bekliyoruz’ dedi.

‘ERKEKLERİ DE ARKASINDAN GÖTÜRDÜ’

İlçede kafe işleten Süleyman Aktaş (32), ‘‘Rüzgarı hisset’ etknliğine biz her hafta katılım sağlıyoruz. Bir kadın hareketi olarak başlayan bu harekete biz erkekler de destek sağlıyoruz. İlçemizde kadınlarım­ızın toplu şekilde bisiklet sürmesi güzel ve biz erkekleri de arkasından götüren bir etkinlik oldu. Doğayla iç içe bir hafta sonu geçiriyoru­z’ dedi.

Harita ve kadastro mezunu Kübra Söylemez, ‘Bu etkinlikle­rle doğa güzellikle­rini de görüyoruz. Biz doğa güzelliği olan kırsal köylere gidiyoruz. Doğayla iç içe olmak heyecan verici’ diye konuştu. (Mardin/dha)

Mardin’in Derik ilçesinde Sevdet Baki, soğuk havalara rağmen ‘Rüzgarı hisset’ organizasy­onu ile hafta sonları kırsal mahalleler­e bisiklet turları gerçekleşt­iriyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye