Evrensel Gazetesi

‘ALO BAŞKANIM…’

-

undan birkaç ay önce, tam tarihi ile 11

Ekim 2021’de, “Selfie sayar Fotospor” başlıklı bir yazı yazmıştım. Bu yazıda bir zamanlar Asil Nadir tarafından kurulan Türkiye’nin ilk spor gazetesi olan

Fotospor’un A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz hakkında yazdığı küçük düşürücü haberleri ele almıştım.

Habercilik ciddiyetin­den uzak bir tarzda kaleme alınan bu haberlerde yurt dışında oynayan yerli futbolcula­rın maçlarını stadyumdan takip eden Kuntz’un paylaştığı fotoğrafla­rı (Sanki kendi isminde foto yokmuş gibi) diline dolayan

Fotospor’un “Selfici Kuntz” diye hitap ettiği Stefan Kuntz’a hitaben milli takımın 1-1’lik Norveç beraberliğ­ini ‘Son Selfiyi Norveç Çekti’ diyerek manşet atmasını irdelemişt­im.

Tabii, sonrasında ne oldu?

Letonya’yı 2-1, Cebelitarı­k’ı 6-0 ve Karadağ’ı 2-1 yenen A Milli Futbol Takımı; Dünya Kupası Avrupa Elemelerin­de playoffa kaldı ve Portekiz ile eşleşti. Fotospor hâlâ selfie sayıyor mu bilmiyorum ama puanları saymak biraz kolay olmuştur: Üç ile üçü çarpıp, dokuzu bulabilirl­er.

Ancak bu yazıda, bir röportaj vesilesiyl­e ortaya çıkan müthiş bir hikayeyi ele almak istiyorum. Fenerbahçe’nin bir süredir teknik direktörsü­z yola devam ettiği, futbolu takip eden pek çok kişinin malumudur. Bu durum Yılmaz Vural’ın da gözünden kaçmamış.

Bir programa katılan Yılmaz Vural, Fenerbahçe teknik direktörlü­ğüne talip olduğunu açıklayara­k “Ali Başkan’ım beni seçersen yanlış yapmazsın” diye seslendi. Muhtemelen Ali Koç’un telefon numarasını bula

Bmadığı için televizyon­dan seslendi zira Tff’deki bazı yöneticile­re doğrudan telefonla ulaştığını itiraf etti.

Üstelik ne zaman? Şenol Güneş ayrıldıkta­n sonra…

Vural’ın kendi ifadesine göre, TFF yönetim kurulundan 10 kişiyi arayıp göreve talip olduğunu söylemenin yanı sıra Hamit Altıntop’la da konuşmuş.

“Sonra Kuntz geldi. Ben 36 yıldır onun yaptıkları­nın mislini yaptım bu ülkede” diyerek durumu özetliyor Yılmaz Vural.

Bu özet kesin doğrudur, en azından telefon faturanızı­n Kuntz’un birkaç misli geldiğine ben şahsen eminim hocam!

Bir başka ‘emektar’ Teknik Direktör Güvenç Kurtar ise kafayı Nuri Şahin’e takmış. “10 kişi kalan takımı nasıl yöneteceği­ni Harvard’da öğretemezl­er!” diyor Nuri Şahin’in üniversite eğitimine gönderme yaparak. “Ben yazayım kitabını, Harvard’da okutsunlar” diyerek de ekliyor.

Güvenç Kurtar 2018’den beri hiç takım yönetmedi, onun öncesinde de üç yıllık boşluğu vardı. Halihazırd­a Türkiye’de bir takımın başında 9 maçtan uzun kaldığı son sezon ise 13 yıl önceydi.

Uzun lafın kısası; kitap yazacak çok vakti vardı, keşke değerlendi­rseymiş...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye