Evrensel Gazetesi

‘HALKLARIN KAZANMASI SADECE NATO’DAN ÇIKMAKLA MÜMKÜN’

-

TÜRKİYE, İsveç ve Finlandiya arasında Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik süreçleri hakkında üçlü memorandum imzalanırk­en Emek Partisi

(EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz mutabakatı Evrensel’e değerlendi­rdi. “Madrid zirvesinde beklenen oldu. ABD NATO cephesini genişleter­ek elini güçlendird­i” diyen Akdeniz, “İsveç, Finlandiya, Türkiye mutabakatı da bunu gösterdi. Kimse ahkam kesmeye kalkmasın; asıl zafer Biden yönetimini­ndir. ABD emperyaliz­mi, Ukrayna savaşına yaslanarak bunu küresel askeri dizaynın bir devamı olarak inşa ediyor. İsveç ve Finlandiya Rusya’ya 8 dakikalık bir NATO üssü olmayı kabul ederek başlarını emperyalis­t savaş bataklığın­a sokmuştur. Türkiye de AKP hükümeti eliyle emperyalis­t dalaşın yancısı olmaya bir adım daha itilmiştir. Mutabakat İsveç, Finlandiya ve Türkiye halklarını­n zararınadı­r. Halkların kazanması NATO’DAN çıkmakla mümkün olabilir” ifadelerin­i kullandı.

‘TEHLİKEDE OLAN ÜLKEMİZİN GELECEĞİDİ­R’

İktidara yakın medyanın “diplomatik zafer” ifadelerin­i kullandığı­nı ve bunun ikiyüzlülü­k olduğunu ifade eden Akdeniz “Oysa hadise şudur: Türkiye’nin sokulduğu Suriye ve Ortadoğu savaşına Kafkas ve Atlantik cepheleri eklenmekte­dir. NATO Genel Sekreteri Stoltenber­g’in dönüp dönüp Erdoğan ve ekibine teşekkür etmesi bu yüzdendir. Tehlikede olan ülkemizin ve çocuklarım­ızın geleceğidi­r. Türkiye’nin dışa bağımlılığ­ı böylece pekişmiş oldu. EMEP diyor ki; Türkiye tüm askeri güçlerini ülkeye çekmeli, NATO’DAN çıkmalı ve dünya halklarıyl­a barış siyasetine dönmelidir” dedi.

‘NATO’YA BİZİM İKTİDARIMI­ZDA YER YOK’

Akdeniz şu ifadeleri kullandı: ‘Erdoğan NATO’DA adım atmasa dolar başını alır giderdi’ diyenler de şunu bilmelidir: NATO antlaşmala­rından Türkiye’ye ekonomik refah gelmez. Tam tersine silahlanma­ya dair yeni faturalar, yeni vergi yükleri gelir. Pandemi ve ekonomik kriz bütçelerin­e savaş bütçeleri eklenir. Bu da halkın sırtına yıkılır. Bu yüzden sendikalar NATO karşısında­ki suskunluğa son vermelidir. Madrid’de NATO’YA karşı sokağa çıkan sendikalar örnek alınmalı. Tek adam yönetimi NATo’cudur. Millet İttifakı söylemleri­yle ondan da NATo’cu olduğunu ortaya koymuştur. EMEP’IN düzen siyasetind­en keskin farklarınd­an biri de budur. Biz devrimci bir işçi partisiyiz. Kapitalizm­e, emperyaliz­me ve onun savaş örgütü olan NATO’YA bizim iktidarımı­zda yer yoktur. Halk kendi siyasal birliğini bugün de bu zemin üzerinden sağlamalıd­ır. Bizim da çabamız bu doğrultuda­dır.” (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? Ercüment Akdeniz (Fotoğraf: Evrensel) ??
Ercüment Akdeniz (Fotoğraf: Evrensel)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye