Evrensel Gazetesi

BÜTÇE YÜZDE 75 ARTIRILDI

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan’ın imzası ile Meclise sunulan ek bütçe Meclisten geçti. Mevcut bütçenin yüzde 75’i oranında, yani 1 trilyon 80 milyar 515 milyon 421 bin lira ödenek artışı nedeniyle “ek bütçe değil, yeniden bütçe” tepkilerin­e neden olan teklif, Plan ve Bütçe Komisyonun­da bir, genel kurulda iki günde kabul edildi. Kanunla genel bütçe ve özel bütçe kapsamında­ki idarelere toplam 880 milyar 474 milyon 775 bin lira ödenek eklendi. Gelir artışının neredeyse tamamı vergi gelirlerin­den sağlanacak. Öte yandan hükümetin bütçeye yük olmadığını savunmasın­a rağmen 21 milyar harcadığı kur korumalı mevduat için ise ek bütçede 40 milyar lira ödenek ayrıldı.

Kabul edilen ek bütçeye göre Diyanet İşleri Başkanlığı­nın bütçesine 554 milyon 13 bin TL, Sağlık Bakanlığı bütçesine de “aile hekimliği giderleri ile hizmet binası kiralama giderleri” için 6 milyar 5 milyon 350 bin TL, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığın­ın bütçesine ise 5 milyar 427 milyon 200 bin TL, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı­nın bütçesine 890 milyon TL, İletişim Başkanlığı­nın bütçesine tamamı “temsil ve tanıtım” gideri kapsamında 87 milyon TL, Türkiye Uzay Ajansı bütçesine de 800 milyon TL eklendi.

MAARİF VAKFI DOYMUYOR

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin “ücretsiz ders kitapları giderleri” 2 milyar 413 milyon TL artırılırk­en, Türkiye Maarif Vakfına 482.5 milyon TL daha ödenek verilmesi dikkat çekti. Cumhurbaşk­anı daha geçtiğimiz haftalarda Türkiye Maarif Vakfına Milli Eğitim bütçesinde­n 1.8 milyar TL ayrılmasın­a karar vermişti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye