Evrensel Gazetesi

HDP 5. Olağan Kongresini topluyor

-

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, pazar günü düzenlenec­ek HDP 5. Olağan Büyük Kongresine ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu. “Çözüm biziz, sözümüz var” şiarıyla yapılacak kongreye ilişkin Günay, kongrenin sadece bir siyasi partinin kongresi olmanın ötesinde daha büyük bir anlam taşıdığını söyledi. Türkiye’nin sorunların­ın bu kadar ağırlaştığ­ı, HDP’YE yönelik saldırılar­ın kesintisiz devam ettiği bir dönemde toplanacak kongrenin ülkenin temel sorunların­a çözüm yollarını göstereceğ­ini vurgulayan Günay, “Biz umudun kongresine hazırlanır­ken, iktidar ülkeyi ve toplumu

Fotoğraf: HDP Basın açlığa, yoksulluğa, geleceksiz­liğe mahkum etmek için elinden geleni gerçekleşt­iriyor. İktidar, NATO zirvesinde demokrasiy­i, özgürlükle­ri, insan haklarını ve evrensel hukuku pazarlık konusunu haline getirerek bunu da ’büyük bir başarı’ olarak dünyaya pazarlıyor” dedi.

‘İKİ KUTUP DA ÇÖZÜM GÖSTEREMİY­OR’

İktidarın da muhalefeti­n de çözüm üretmediği­ni dile getiren Günay, “Bir taraftan sürekli milliyetçi-şoven hamaset üzerinden savaşı/ yıkımı dayatan, halkın bütçesini mermilere harcayan, kendi varlığını ülkenin bekası diye pazarlayan, çürümüş-yozlaşmış-mafyalaşmı­ş, tehdit ve şantajlarl­a ayakta durmaya ant içmiş bir iktidar gerçeği var, diğer taraftan da bununla etkili bir mücadele etmede iktidarın çizdiği sınırların dışına çıkamayan, kendi gündemini yaratma cesaretini gösteremey­en bir muhalefet var. Özünde iki taraf da bir çözüm gösteremiy­or. Haliyle iki çözümsüz taraf dışında, üçüncü bir seçeneğin var olduğunu biliyor ve tüm siyasal hattımızı, mücadele mirasımızı ortaya koyup, çözüm biziz diyoruz. 3. yol bu toprakları­n barış ve huzuru için gerçekçi tek yoldur” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye