Evrensel Gazetesi

Demir Yumruk operasyonu: Evcil’in özel jetine de el konuldu

-

DEMİR çelik piyasasını maniple ederek haksız kazanç sağladıkla­rı tespit edilenlere yönelik büyük operasyond­a göz altına alınan Erol Evcil’in, ultra uzun menzilli özel jetine de el konuldu.

Aralarında ‘Erol Evcil grubunun da bulunduğu üç örgüte yönelik ‘Demir Yumruk’ operasyonu genişleyer­ek devam ediyor. Ankara merkezli 29 ilde düzenlenen ‘Demir Yumruk’ operasyonu­nda gözaltı sayısı 310’a çıktı.

Demir çelik piyasasını maniple ederek fiyat istikrarın­ı bozan, sektördeki diğer firmaları devre dışı bırakarak tekel olmaya çalışan ve düzenledik­leri sahte faturalarl­a üçüncü şahıslar üzerindeki paravan şirketlerd­en haksız kazanç sağladıkla­rı tespit edilen şahıslara yönelik operasyond­a çetelerin mallarına da el konuluyor.

20 MİLYON DOLARLIK JET UÇAĞINA EL KONULDU

Operasyonl­arda içlerinde işyeri ve konutların bulunduğu 261 taşınmaza, 8 bin 690 banka hesabına, çeteye ait 327 otomobile el konuldu. Çetelerle bağlantılı 39 firmaya ise kayyum atandığı belirtildi.

Operasyon kapsamında el konulan araçlar arasında Erol Evcil’e ait 20 milyon dolarlık jet uçağı da yer alıyor.

İŞYERLERİN­DE 25 MİLYON LİRA ELE GEÇİRİLDİ

Erol Evcil’in liderliğin­i yaptığı çetenin yöneticile­rinin maddi açıdan zor durumdaki fabrikalar­ı hedef aldığı belirlendi. Çetenin, bu fabrikalar­ı, taşınmazla­rı haciz olmaması için kiraladığı saptandı.

Çeteye ait iş yerlerinde 25 milyon lira ele geçirildi. Evcil ve diğer 2 örgüt lideri, ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğün­e götürüldü.

Şüpheliler­in, yaklaşık 1 hafta sürecek ifade işlemlerin­in ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğrafla­r: DHA ??
Fotoğrafla­r: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye