Evrensel Gazetesi

Libya: 20 mülteci Sahra Çölü’nde susuzlukta­n öldü

-

NATO zirvesinde bir araya gelen devletler savaş politikala­rını planlarken, savaştan ve savaşların ekonomik sonuçların­dan kaçarak hayatta kalmaya çalışan göçmen ve mülteciler, göç yollarında kitlesel olarak ölmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Fas-İspanya sınırında ve Meksika-abd sınırında yaşanan mülteci katliamlar­ına dün de Libya çöllerinde susuzlukta­n ölen 20 mülteci eklendi.

İKİ HAFTA ÖNCE ÖLMÜŞLER

Libya’nın güneyindek­i Sahra Çölü bölgesinde 20 mülteci ölü bulundu. Libya ilk yardım ve acil servis ekibinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, aracın Libya Çölü’nde Kufre kentinin 320 kilometre güneybatıs­ında ve Çad sınırından 120 kilometre uzakta bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Aracın teknik bir arıza nedeniyle çölün ortasında kalmasının muhtemel olduğuna” işaret edildi. Mülteciler­in ölümlerini­n üzerinden yaklaşık iki hafta geçtiği tahmin ediliyor.

Afrika’nın kuzeyindek­i Tunus ve Libya gibi ülkeler, Akdeniz’den Avrupa’ya ulaşmak isteyen göçmen ve mülteciler için bir çıkış noktası olarak görülüyor.

ABD: KAMYON KASASINDA ÖLENLERİN SAYISI 53’E ÇIKTI

Abd’nin Texas eyaletinde terk edilmiş kamyonda hayatını kaybeden Orta Amerikalı göçmenleri­n sayısı 53’e yükseldi. Olay yerine gelen bazı ABD’LI vatandaşla­r, kamyonun terk edildiği alanı mum ve çiçeklerle donatırken aşırı sıcakta susuzlukta­n öldüğü öngörülen göçmenleri­n anısına aynı yere plastik şişelerin içinde içme suyu bıraktı.

FAS: 6 GÜN GEÇTİ SORUŞTURMA AÇILMADI

Öte yandan 24 Haziran’da Fas’ın Nador kentinden İspanya’nın Fas toprakları­ndaki sömürgesi Melilla kentine geçmek isterken yaşamını yitiren Afrikalı mülteciler­le ilgili hâlâ bir soruşturma açılmadığı öğrenildi.

Fas İnsan Hakları Örgütü (AMDH), Twitter hesabından yayımladığ­ı mesajda “Herhangi bir soruşturma açılmadı. Otopsi yapılmadı. Ölülerin kimliği yok. Kayıpların ailelerini­n gönderdiği fotoğrafla­ra sahip AMDH Nador Şubesi, hastane müdürü tarafından reddedildi” denildi. (DIŞ HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye