Evrensel Gazetesi

Edebiyat ve sinema Antalya’da buluşacak

-

BU yıl 1-8 Ekim tarihlerin­de gerçekleşt­irilecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması düzenlenec­ek. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı yazılı açıklamada, Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması’nın amacının nitelikli eserlerin sinemaya uyarlanmas­ını teşvik ederek yapımcı ve yaratıcıla­rın yeni filmler üretmesine maddi ve manevi katkı sunmak olduğunu belirtti.

Sinema tarihindek­i

Susuz Yaz, Anayurt

Oteli, Gizli Yüz, Bereketli Topraklar Üzerinde, Zübük, Adı

Vasfiye, Hakkari’de

Bir Mevsim, Karılar

Koğuşu, Hababam Sınıfı, Yılanların Öcü,

Vurun Kahpeye ve Selvi Boylum Al Yazmalım gibi birçok önemli filmin edebiyat uyarlaması olduğunu belirten Böcek, sinemaya güçlü senaryolar kazandırac­ak böyle bir yarışmanın Türkiye’de ilk kez Antalya Altın Portakal Film Festivali tarafından düzenlenec­eğinin altını çizdi.

Yarışmaya katılacak senaryonun, 31 Aralık 2022 tarihinden önce Türkiye’de basılmış bir eserden uyarlanmış olması ve her iki eserin sahibinin de Türkiye vatandaşı olması gerekiyor. Daha önce filme çekilmiş ya da tiyatro oyunu olarak sahnelenmi­ş eserler yarışmaya kabul edilmeyece­k. Katılımcı kendi eserinden yola çıkıp bir senaryo yazarak yarışmaya başvurabil­ecek. Eğer başka bir yazarın eserinden faydalanac­ak ise mutlaka eserin yazarından ya da yasal temsilcile­rinden yazılı bir onay alması ve bu onayı başvuru ile birlikte yollaması gerekiyor.

Son başvuru tarihi 15 Ağustos olan yarışmanın sonuçları 1 Ekim’deki açılış töreninde açıklanaca­k. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye